Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av | Recept på Vörtbröd? | |
Virginia | Recept på Vörtbröd?Nu har jag provat nedanstående recept, men är inte nöjd. Det är kompakt och segt och alldeles för bittert. Vet inte om jag gjort fel, så jag skulle gärna vilja få ett mer detaljerat recept. Är det någon som kan hjälpa mig? Svaret skrivet den - 22 november 2007 12:58 |
|
Robyn | Värt ett försök just när det gäller Sempers mixer är att låta hela degen kalljäsa, dvs blanda alla ingredienserna kalla och låt jäsa över natt i kylskåp. Rör ihop degen igen och häll i väl oljade formar och låt jäsa på nytt i rumstemepratur övertäckt med plastfolie och handduk, innan du bakar av det. Det brukar bli luftigt och med knaprig skorpa. Vad gäller bitterheten så kan jag tyvärr inte uttala mig, kanske kan du prova att minska på pomeransen som ger bitterhet, prova att tillsätta lite apelsinsaft istället- det ger sötma och smak, men inte så mycket bitterhet. Skrevs december 2007 | |
Anna | Hej! Jag är själv gluten och har ett kanon recept på Vörtbröd. Det innehåller porter vilket går bra för för dem som inte tål gluten. Jag har sällan smör hemma så olja brukar gå precis lika bra. Vörtbröd! 1st 1dl vatten Smula jästen i en bunke, värm smör/olja, vatten och porter till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den smält. Tillsätt salt, sirap, vörtkryddor och mjölmix. Arbeta degen i assistent 3-4 min. Häll degen i smord brödform. Låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen an ugnen ca 30-35 min. Tillsätt ca 1dl pofiber eller 1msk hust för att få ett bröd som håller ihop bättre och blir saftigare. Blanda det med vätskan och låt dra en stund innan du häller det över jästen. Brödet blir luftigt, saftigt och jätte gott. Till och med familjemedlemmarna utan allergi föredrar det här brödet framför "vanligt" vörtbröd! :-) Mvh Anna Skrevs december 2007 | |
Julia | Tänk på att saker ändras med åren. Jag var på vippen att hälla i Kockens Vörtmix, när jag läste på. Det den innehåller mest av är maltmjöl! Så jag fick mala nejlikor, anis och kardemumma själv i ett hast medan husken svällde.
Skrevs december 2009 |