Bakproblem

Bakproblem

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Bakproblem
  Susi    

Bakproblem


Hej alla!

Fick diagnosen celiaki för lite över en månad sen, och försöker desperat baka bröd. I början gick det ok, men nu verkar det som att degarna aldrig jäser, eller jäser alldeles för dåligt. Vad kan det bero på. Egentligen tycker jag det har börjat sen jag började använda Fiberhusk... vet inte om det har med saken att göra.

Funderar på att köpa bakmaskin. Vilket märke rekommenderar ni för glutenfri bakning? Hur funkar det, är det bara att hälla i allting direkt i maskinen eller ska man blanda först? Ska det vara kletigt även när man bakar i bakmaskin? Ska man följa recepten eller använda mindre mjöl (min dietist sa att jag skulle använda mindre mjöl än i recepten för att få bra bröd)?

Mycket frågor....:)

Bakproblem  skrevs september 2010

  Nina    
Köp dig en bakmaskin. Jag har en OBH Nordica, dock är den snart slut... bakat för mkt ;-) så jag ska köpa mig en ny. Då blir det en Philips. Är hur enkelt som helst att använda en bakmaskin, den sköter ju sig själv. Bara att följa recepten som följer med bakmaskinen. Oftast har dom ju dessutom ett enkomt program för glutenfritt bröd.
Har något recept dessutom på glutenfritt bröd i min blogg, både bröd o kakor... (www.ninasliteallt.blogspot.com) kolla där :) Fyller på lite när jag kan och har tid.
Lycka till!

/Nina

Skrevs september 2010

  Cathrine    
Jag har bakat glutenfritt i 16 år, det var då min son fick sin diagnos. Jag har själv upptäckt att brödet jäser sämre med för mycket fiberhusk i degen. Jag använder hushållsassistent vilket är perfekt, samt ett tips är att när du gör "frallor" gör degen ganska lös. Hjälper dig gärna med tips och recept, min epost är [email protected]

Skrevs september 2010

  Susi    
Funkar bakmaskin med alla slags degar, även riktigt lösa degar, som man rekommenderar att glutenfria degar ska vara?

Skrevs september 2010

  Nina    
Degen i en bakmaskin blir rätt lös, ska inte vara för "stabbig" för då blir brödet hårt och kompakt. Jäser bättre om det är lite lösare.

Skrevs september 2010

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm810 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade