Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | Någon som testat sojamjölksmaskin? | |
Oskar | Någon som testat sojamjölksmaskin?Hej! Har just fått reda på att jag är allergisk mot laktos och det gör mig lätt deppig då inte kan dricka kaffe utan mjölk - jag kan heller inte jobba utan kaffe (jobbar hemifrån). Märkte att det var ganska dyrt med att köpa hem sojamjölk och den var inte supergod. Hittade dock en sojamjölksmaskin som verkar dyr men ändå borde vara värd pengarna om den fungerar. Är det någon som har en sån här och kan rekommendera den? http://naturalgoods.se/index.php?route=product/product&product_id=52 |
|
Gäst K (Gästkonto) | Hej Oskar! Jag köpte en Soymaster och den är kanon bra. Man tjänar snabbt igen pengarna som maskinen kostar. Enda problemet var att instruktionsboken var på engelska, (är inte så bra på det), men då ringde jag till Naturalgoods och en trevlig kille hjälpte mig. // Anders L Skrevs mars 2013 | |
Anna | Om du är laktosintolerant är det enklast att köpa laktosfri mjölk. Kostar 15-20 kr/liter och smakar precis som vanlig mjölk eftersom det är vanlig mjölk - men utan laktos. Skrevs mars 2013 | |
Gäst K (Gästkonto) | Även jag har en SoyMaster och stormtrivs med den, jag är vegan och dricker därför inte mjölk alls och tycker de knappa 3kr/litern som drycken från maskinen kostat mig hittils är fantastiskt jämfört med de dyra och ofta översötade färdiga alternativen. Slog även till och köpte deras tofupress som var en kul bonus! Rekommenderar starkt! //Malin Skrevs mars 2013 | |
Gäst K (Gästkonto) | PS. Oskar; prova havre eller mandel/hasselnötsmjölk istället för soja i kaffet - riktigt gott!! (Japp, jag gör den med samma maskin!) //Malin Skrevs mars 2013 | |
| ||
Lina | Laktosintolerans är en överkänslighet och inte en allergi. Jag skulle rekommendera att du tar kontakt med en dietist om du är osäker på vad du kan äta. Celiakiförbundet i ditt län kan också hjälpa dig. Precis som Anna skrivit innan finns laktosfria produkter som smakar som vanliga mjölkprodukter. Det kan vara bra att begränsa mängden sojaprodukter för att det är ett ämne som är lätt att utveckla allergi mot. Skrevs april 2013 |