Bröd

Bröd

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Bröd
  annchristin    

Bröd


när jag bakar bröd (glutenfritt)så blir det lite hårdare och de jäser inte så mycket heller.nåt tips skulle va jätte glad för om nån vill svara.tack på för hand

Bröd  skrevs augusti 2005

  Nina    
Ha i mindre mjöl så smeten blir lösare. Och använd alltid fiberhusk. Jag brukar dessutom alltid ha i ½-1 dl sirap när jag bakar bröd. Bakpå fiberhuskpåsen står det recept. Brukar följa det med tillägga en del själv för att få mer smak på brödet. Tex havregryn, sirap, solrosfrön osv.
Men å andra sidan får den inte bli för lös degen heller, för då jäser den upp men sjunker ihop i ugnen igen... det är bara att testa sig fram.
/Nina


Skrevs augusti 2005


Louise M (dietist)
   
Ett tips är att sätta till llite bakpulver ½-1 tesked som hjälper till med jäsningen under bakningen

Skrevs augusti 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist02 dagar
New TopicSnabb effekt..? nyCaezar07 dagar
New TopicFindus köttfärssås mjölkdietist014 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade