Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av | äggersättning | |
Gäst K (Gästkonto) |
äggersättningjag har köpt ett pulver som heter "no egg" som ska funka som ersättning för ägg. det är bra i t ex pannkaka och som äggstanning i paj, men jag har inte alls lyckats med det i mjuka kakor - trots att det står att det ska funka på paketet. är det ngn som har tips på hur man ska göra? äggersättning skrevs januari 2006 |
|
Pia | Finns jättebra recept på det med fiberhusk! Titta bland mjuka kakor på receptsidorna. Skrevs januari 2006 | |
Pia | Här är det... Kopierade det till dig. En bra ersättning för ett ägg vid bakning är att blanda: 1 tsk fiberhusk och 1,5 dl vatten i en kastrull. Koka upp, vid första bubblan ta av kastrullen och vispa i 3-4 min. Vispa sedan ner massan i kaksmeten. Det går dock bara att ersätta ett ägg om resultatet ska bli bra. Fiberhusk hittar man oftast i hyllan för glutenfritt. Mvh. Katarina Skrevs januari 2006 | |
Annica | Jag använder no egg och det fungerar fint för mig. Men har du problem så kan du ju prova att ha i sojagrädde/havregrädde istället för äggen. Skrevs september 2006 | |
Siri | Vi använder det (no egg). När man gör pannkakor är det lika bra att låta bli, blir ingen skillnad. samma med köttfärs till köttbullar.. Däremot ska du använda varmt vatten och blanda det blir en annan effekt då. Min man gör omelett på no egg. Måste ha mycket vätska (o då anv.han kallt vatten) och han brukar ha i makaroner och blandar i ost. Jag kan återkomma om det exakta receptet på omeletten.. Skrevs januari 2007 | |
| ||
Maria (MaBo) | Hej. Jag har kommit fram till ett recept på sockerkaka/tårtbotten som jag tycker funkar bra. 3 dl mjölk (alt. havremjölk) 1. Smörj och bröa en form, ca 1,5 liter. Lycka till! Skrevs januari 2007 |