Sökes: Recept på matbröd utan vete,sojaprotein, artprotein eller mjölkprotein?

Sökes: Recept på matbröd utan vete,sojaprotein, artprotein eller mjölkprotein?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Sökes: Recept på matbröd utan vete,sojaprotein, artprotein eller mjölkprotein?
  Jenny    

Sökes: Recept på matbröd utan vete,sojaprotein, artprotein eller mjölkprotein?


Hej! Jag har en ettårig son som är allergisk mot flera olika födoämnen. Jag skulle vilja få ett recept på något slags matbröd till honom. Det får inte innehålla vete, sojaprotein, ärtprotein eller mjölkprotein. Provade Sempers finmix men det visade sig ju att de innehöll guarkärnmjöl och det ingår ju i ärtproteingruppen. Har någon haft samma problem som jag?

Sökes: Recept på matbröd utan vete,sojaprotein, artprotein eller mjölkprotein?  skrevs april 2006

  Marie    
Hej! Jag har själv inte provat det ännu, men man ska kunna använda RAPSY pannkakspulver till att baka bra med.!Lycka till!!

Skrevs april 2006

  Maria    
Hej
Lite dålig på proteinerna, men hur är det med majsmjöl, är det OK? Har för mig att jag har ett recept någonstans som är baserat på majsmjöl.


Skrevs april 2006

  Marie    
Hej! Nu var det ju inte det din fråga gällde, men ville ändå tipsa om en himla bra gröt (när man inte kan äta varken Ekogo eller Sinlac), å det är Oldanas ströbröd/majsmjöl (finns på vanliga affärer eller här på nätbutiken) som man bara blandar ut i varmt vatten. Suveränt om man behöver ha mellis med sig nånstans. Det luktar popcorn och min dotter (snart 1år) älskar den. Annars äter hon ju havregrynsgröt(semper ren havre), men det blir krångligare om man ska ta med nånstans. Egentligen borde man ju kunna baka matbröd av gröten också, om man tillsätter jäst???

Skrevs april 2006

  Jenny    
Hej Maria och Marie,
Tack för tipset om gröten. Den måste jag prova. När det gäller majsmjöl så verkar han tåla det men man vet ju inte hur mycket man ska använda och med hur mycket jäst, vätska etc. Du har inte hittat något recept på brödet?

mvh
Jenny

Skrevs april 2006

  Marie    
Hej! Har hittat recept(ska prova imorgon): 25 g jäst, 1tsk salt, 3 dl degspad(vatten, potatis-kokvatten, havremjölk, rismjölk...), 8-9 dl mjöl (polenta, majs, hirs, korn, bovete, vete..det man tål),
kryddor (kummin, anis, fänkål, pomerans..), tillbehör (linfrö, lingon, rivna morötter, rapsolja, sirap, russin, soltorkad tomat......). Smula jästen. Blanda med ljummen degvätska. Tillsätt salt, kryddor, mjöl (och oljan, om det ska va med). Rör om.
Arbeta degen väl, helst med hushållsassistent. Låt jäsa 1 timme. Baka ut 1 limpa. Låt jäsa 40 min till på plåten. Grädda 30 min i 175 grader.
Ett tips är Mixwells glutenfria mixer(www.mixwell.com), de har även mjölk o soja fria. De innehåller ris-, majs- och tapiokastärkelse, eller vetestärkelse. o betfiber, så då beror det ju på om man tål Det?
Det finns recept på matbröd bakat av Rapsy pannkaksmix här allergimats Produktsida.


Skrevs april 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New Topicmarabou mjölkchoklad 200g nydietist03 dagar
New TopicSnabb effekt..? nyCaezar08 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade