Amaranth Godis Mitt favoritsätt att tillaga Amaranth är att poppa dem.Sätt en teflonpanna på spisen på högsta möjliga värme. När pannan har blivit varm lägg i några frön. När fröna börjar poppa så är pannan tillräckligt varm. Häll i ca en matsked åt gången och skaka till stekpannan, vänta några sekunder medan fröna poppar och skaka till igen, upprepa tills det att det inte poppar flera frön (ca 10 till 20 sec). Vänta ej för länge, då fröna blir ganska lätt brända. Häll ut de poppade fröna i en skål och fyll på med ytterligare en matsked med Amranth frön i stekpannan.... Poppade Amaranth frön är perfekt att blanda i egen mussli eller att hälla ovanpå frukost youghurten. Smaken är lite åt det nötiga hållet.
Poppad Amaranth är också en perfekt bas för hälsosamma snacks och godis. Smält ett par bitar blockchoklad i micron och blanda i rikligt med poppad Amaranth. Klicka ut på ett smörpapper och låt bitarna svalna. Det går inte åt så mycket choklad i detta recept så det är ett riktigt nyttigt godis :-) Ett annat snack är att göra "kakor"/bars på poppad Amaranth och sesamfrön.
Ta 3/4 poppad Amaranth 1/4 sesamfrön. Gör en "knäck"-sås i micron på brunt farinsocker, sirap & honung ev lite vatten. Blanda i Amranthen och sesamfröna i knäcksåsen. Häll ut blandningen på ett smörpapper och forma det till en tunna kaka, skär ut fyrkanter innan blandningen har stelnat och låt det hela svalna. Nu är det bara att avnjuta dina läckerbitar. Vill man lyxa till det kan man doppa fyrkanterna i smält blockchoklad, blir rena hälso Dajmen. Jag har svenskodlad Amaranth från egen odling till salu! maila mig på [email protected]
Amaranth Godis
skrevs januari 2007
|