Testa vetestärkelse

Annons...

Testa vetestärkelse

5 gillar 0
Fråga:
Hej.
Vi har en dotter som är femton månader. Jag har försökt få hjälp med hennes mage sedan hon var två månader. När hon var åtta månader fick jag respons, då hade hon knappt vuxit på två månader. Jag har tagit bort mjölk, vete, råg, korn, havre helt samt ägg och soja till viss del. Nu mår hon bra. Tidigare hade hon mycket ont i magen och bajsade var femte dag och det var sten hårt. Nu bajsar hon varje dag. Nu till problemet. Läkaren vill nu att vi testar skillnaden mellan naturligt glutenfritt och glutenfritt i sommar. Det är den information jag fått. HUR, undrar jag?? Jag kan till 99,9% säkert säga att hon tål inte vete. Då kan väl inte vetestärkelse vara bra heller?? Jag får ångest av detta. Vi såg skillnad direkt när jag tog bort sädeslagen och mjölken fast det tog månader innan hon blev helt bra. Och då ville de ta bort sojamjölken och testa havremjölk istället vilket förde oss tillbaka till ruta ett igen och nu dricker hon rismjölk. Hur testar jag på ett säkert sätt?? Läkaren har mycket lämpligt lämnat mig med denna uppgift utan särsklid information och tagit väl förunnad semester.
Mvh Karin Testa vetestärkelse
Svar:
När det gäller Testa vetestärkelse. Man behöver utifrån läget "bra" testa känsligheten. Även om det är vete (och inte gluten) hon är överkänslig för så är det inte så ofta toleransnivån är absolut noll. Sedan kan man fråga sig relevansen i att testa. Om tillvaron fungerar bra som den är så kan man välja bort det. Så småningom kommer behovet av att testa och då kan man göra det. Vill du ha lugn och ro utan "ångest" över sommaren så strunta i det och ta semester du också.
Det kan vara lämpligt att börja med att baka hennes bröd på ett lågproteinmix, det brukar fungera för många veteöverkänsliga. Börja med en skiva bröd om dagen och öka sedan succesivt på. Utgå ifrån hur lång tid det tog innan hon blev dålig av havremjölken och använd det tidsintervallet innan du ökar antalet brödskivor. Under testperioden ska du inte förändra något i hennes övriga mat så att du har koll över läget och vad som händer. Då kan du få fram om och hur mycket vetestärkelse hon klarar.
Testa vetestärkelse är skrivet av Karin Johansson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Testa vetestärkelse


© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade