Nöt- och mandelallergi

Annons...
Läs mer...

Nöt- och mandelallergi

2 gillar 1
Fråga:
Hej!
Jag tycker att det saknas information och recept om en väldigt vanlig form av allergi, nämligen nöt och mandelallergi. Skulle vilja passa på att ge en känga till landets konditorier som tycks tro att det är dödsstraff på att lämna ute någon av dessa ingredienser i samtliga produkter. Nöt- och mandelallergi
Svar:
När det gäller Nöt- och mandelallergi. Vi kommer att komplettera med information om nötter, det är dock mycket individuellt vilka sorter man reagerar på. Mandel är inte alls lika vanligt som övriga nötter t ex.
Det finns inte många recept på allergimat.com som innehåller nötter och mandel. Vad avser Du för recept?
Det är ett problem, även om konditorier och andra tillverkare utesluter nötter i en produkt och använder det i andra, det är nämligen risken för kontamination. Att det finns nötdamm kvar i luften eller rester i maskinen från tidigare tillverkning etc.
Ska det vara säkert måste det vara ett "nöt- och mandelfritt" konditori. Det sorgliga är att de som tål det är så förtjusta i det att ett sådant konditori kanske skulle få svårt att sälja sina produkter. Det finns många sidor på denna typ av problem , det kan många gånger kan vara svårt att praktiskt genomföra även om man vill det, tyvärr.
Med vänliga hälsningar
Nöt- och mandelallergi är skrivet av Eva Carlsson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer
2006-01-05  ewe
Mandel kan väl korsreagera!? Eller har jag helt fel?

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade