Sås Kulör

Sås Kulör

1 gillar 0
Fråga:
Hej!
Om man ej tål veteprotein och sojaprotein, är det då ok att använda vanlig sojasås? Efter vad jag förstått på svar ifrån dig, kan man använda vanlig soja om man är glutenintolerant.
Men om man ej tål veteprotein och sojaprotein skall man istället använda såskulör? Har jag uppfattat det rätt?

Jag har även varit i kontakt med firman som tillverkar sojan, enl. tillverkaren är Sås Kulören helt utan vete, men ej vanlig soja.
Skulle du kunna reda ut begreppen för mig, blir något förvirrad.


Sås Kulör
Svar:
När det gäller Sås Kulör. Hej
Glutenintolerans och veteallergi är två olika typer av
överkänslighet.Vid glutenintolerans kan man använda äkta
sojasås. Vid veteallergi ter det sig inte lika självklart.
Detta enligt samma slusats som när det gäller soja nedan.
Det beror på känsligheten och det kan bara Du svara på om
Du reagerar på den.
När det gäller sojaprotein i sojasås säger Livsmedelsverket:
"Sojasåser tillverkade genom fermentering av sojabönor
har-liksom hydrolyserat protein (HVP)- visat sig reagera med
sera från patienter som är allergiska mot sojaprotein.
Detta tyder på att det, trots fermentering och hydrolysering,
finns proteinrester kvar i sojasåser och HVP som kan utgöra
en risk för allergiker"
Med vänlig hälsning
Louise Malmberg
Sås Kulör är skrivet av Anonym, svaret är granskat av Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Sås Kulör


© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade