Mjölkallergi

Mjölkallergi

0 gillar 0
Fråga:
Hej. Jag hade mjölkallergi när jag var liten, men den försvann vid ca tre års ålder. För ca fem år sedan kom den tillbaka. Jag var då nitton. Så fort jag äter något med mjölk börjar det att klia i ansiktet och på halsen och jag får sedan stora röda acneliknande utslag. Jag har gjort blodprov hos min läkare och enlig det är jag inte alls allergisk. Min läkare rekommenderade mig istället att köpa en hudkräm på apoteket. Jag har också gått till en kinesiolog för besvären. Men trots att denne tog mig på allvar kunde han inte hjälpa mig. Jag mår helt bra när jag utesluter mjölk ur min kost. Ibland får jag dock i mig det av misstag och det börjar klia direkt. Jag har varit allergisk mot diverse födoämnen hela mitt liv. Finns det någon chans att bli av med mjölkallergin?

Mjölkallergi
Svar:
När det gäller Mjölkallergi. Hej
Det du beskriver är ganska typiskt, men det är inte lika typiskt att det kommer tillbaka. Du lär nog så mycket (eller snarare lite) vi kan idag få leva med detta. Det finns olika reaktioner och allergi är en. Det finns också olika typer av allergitester. Det kan vara överkänslighet av annat slag än allergi eller det kan vara allergi som inte visat sig på det test som gjordes.
Det spelar nu inte så stor roll eftersom det är att konstatera att du är överkänslig för mjölkprodukter och alltså behöver hålla dig ifrån dem. Försök ändå att få i dig mjölksyrebakterier via mjölksyrade grönsaker eller tabletter (kontrollera att de är fria från mjölkprotein, det kan finnas en aning laktos i dem som i Probion B t ex, men det är en ren laktos och ska inte ställa till problem om det är mjölkproteinet du reagerar på)
Vänliga hälsningar
Louise Malmberg
Mjölkallergi är skrivet av Anna Olsson, svaret är granskat av Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Mjölkallergi


© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade