Problem med svullen mage

Problem med svullen mage

0 gillar 1
Fråga:
Jar har den senaste tiden haft problem med magen.Har funderat om jag kanske har laktosintolerans.Men vet inte. Jag har aldig sökt för detta. Mitt problem är att jag efter luncherna nästan alltid får svullen mage och en massa gaser av varierande dofter. (Inte så kul alla gånger). Och det kommer alltid efter lunchen. Har inte upptäckt att det är något speciellt jag ätit. Åt några mortötter en dag och pang; magen var svullen hela dagen. Fick knäppa upp byxorna.Fick ont i magen och massa gaser. I går åt jag en sallad till lunch. Fick riktiga magknip och kunde inte riktigt gå rakt på en stund. Jag älskar grönsaker av alla olika slag. Var ska jag börja. Det känns som om man ska sluta äta helt.
Problem med svullen mage
Svar:
När det gäller Problem med svullen mage. Laktosintolerans är nog inte det första Du ska misstänka. En del personer är känslig och får lätt gasbildning. Kokta grönsaker och frukt ger mindre gasbildning än råa. Kål, lök och torkade ärter och bönor är också känt gasbildande. Det kan också bero på att Du har en oregelbunden matordning eller långt mellan måltiderna. Det kan också bero på att Du äter grönsaker ojämnt, lite ibland och mycket ibland.
Har man påtagliga besvär ska man alltid söka kontakt med läkare för utredning.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg
Problem med svullen mage är skrivet av Annelie, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer
2004-07-14  Franka Berendse
Hej, jag har samma problem som du och nu har jag slutat med frukt och grönt och jag måste säga att det börja hjälp kanske du kan försöka detta också. men man måste väl ta vit. tabletter. Franka

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade