Gluten i Kellogg´s cornflakes

Gluten i Kellogg´s cornflakes

6 gillar 5
Fråga:
I början av året fick jag diagnosen glutenallergi. Både läkare och 2 dietister meddelade att jag kunde äta cornflakes utan risk. Varje morgon åt jag cornflakes med lättyoghurt till frukost och mina besvär fortsatte tills jag provade med att ta bort flingorna helt och då skedde en förändring och nu mår jag så mycket bättre. Därför vill jag nu påpeka att ni i er lista över glutenfria produkter har tagit med just cornflakes. En representant från Finax på Sollentunamässan bekräftade också att jag hade rätt. Gluten i Kellogg´s cornflakes
Svar:
När det gäller Gluten i Kellogg´s cornflakes. Livsmedelsverket har gjort analyser på Cornflakes och inte hittat analyserbara mängder gluten utom i Kellogs cornflakes. De som är extremt känsliga kan kanske reagera, men då är frågan om det "bara" är glutenintolerans det handlar om. Det kan vara annorlunda för de som är allergiska mot sädesslagen. I alla informationer, även Celiakiförbundets, finns cornflakes med.
Gluten i Kellogg´s cornflakes är skrivet av Jane Palm, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer
2009-09-30  Gästkonto
Tester som Livsmedelsverket gjorde 2005 visar på mycket höga värden i Kellogg's produkter, och dessa anses vara olämpliga vid glutenintolerans. mer info på Livsmedelsverkets hemsida.
2007-01-22  Evelina Isaksson
Vet att Kelloggs för nått år sen gått ut med att de hade för höga halter av gluten i sina flingor som skulle vara glutenfri. Vet ej om de har fixat det så att vi kan äta dem igen. Äter själv Euroshoppers cornflakes och de funkar bra.
2006-08-12  Birgitta Moberg
Håller med att Änglamarks cornflakes funkar även på min extremkänsliga dotter.Kellogs-Varning! Birgitta Moberg
2004-10-10  dietist
Det är möjligt, det kan producenten svara på.
2003-05-07  Maria Strömstedt
Kan det vara malt av vete som är problemet med Kellogg´s cornflakes? Min dotter som är glutenallergiker kan äta Änglamarks cornflakes som inte innehåller vetemalt.

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade