Allergitester, tillförlitlighet och korsreaktioner

Annons...
Läs mer...

Allergitester, tillförlitlighet och korsreaktioner

2 gillar 0
Fråga:
Efter en trolig allergisk reaktion förra sommaren har blodprov och pricktest gjorts, det enda som jag visar allergi är katt och hund. I samband med detta upptäcktes att jag har astma( ganska lindrig) Innan testen gjordes fick jag rådet att undvika livsmedel som kan reagera i kors med björk, gräs, gråbo och insektsbett (myggor). Efter detta har jag problem med att äta dessa livsmedel då utredningen tog över ett halvår. Hur tillförlitliga är testen? Kan jag få en allvarlig reaktion trots att testen inte visar på allergi. Hur ska jag våga äta allt detta igen? Vart vänder jag mig gör att få hjälp då allergicentrum inte lyckats hjälpa mig?
Allergitester, tillförlitlighet och korsreaktioner
Svar:
När det gäller Allergitester, tillförlitlighet och korsreaktioner. Testerna är en hjälp och vägledning men ingen absolut sanning. Ett test kan vara negativt och man reagerar, ett test kan vara positivt och man reagerar inte. Därför talar man om att tester bör följas upp med kliniska tester d v s man äter av det och ser om man reagerar.

Till råga på allt så kan det förändras över tiden. Att man en gång reagerat på ett livsmedel betyder inte att det är så för tid och evighet.

Det kan också vara så att när du mår bra så kan du äta det och när du inte mår bra så går det inte. Korsreaktioner med pollen brukar vara vanligare under pollensäsongen då man är belastad av pollen i luften.
Det är ovanligt att reagera på allt som kan korsreagera med det du nämner.

Den enda som kan ge det slutgiltiga svaret är du själv och det är bra att få göra det med hjälp och ledning av en dietist så att det blir lite struktur på det. På det sättet kan du lära dig hur du fungerar och hur du kan hantera din allergi. Är man rädd för ev allvarliga reaktioner kan man be att få göra testet på allergikliniken.
Allergitester, tillförlitlighet och korsreaktioner är skrivet av Lena Agefjäll, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Allergitester, tillförlitlighet och korsreaktioner


© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade