Mjölkallergi - Solrosfrön, nötter,

Annons...
Läs mer...

Mjölkallergi - Solrosfrön, nötter,

0 gillar 0
Fråga:
Jag har ett litet barn med mjölkallergi.

Jag undrar om solrosfrön är något man kan ge till barn med allergitendens(som väl barn med mjölkallergi anses ha), jag menar alltså om det har något med nötter att göra, nötter är ju väldigt allergent? Hoppas ni förstår hur jag menar, någon kan ju alltid vara allergisk mot solrosfrön men är det något som är vanligt att vara allergisk mot?

En del maträtter innehåller ju jordnötter och liknande och då hörde jag om nån som brukade använda rostade solrosfrön istället.


Jag har inte fått så mycket information om detta från doktorn om vad man utöver mjölken ska undvika, , på mjölkfrämjandets hemsida om mjölkallergi står det att mjölkallergiska barn inte bör äta t ex någon form av nötter och inte heller skaldjur innan skolåldern.

Är ni uppdaterade så ni vet om detta är något allmänt råd man brukar ge? har nämligen vid något tillfälle frågat en doktor på en läkarsajt om allergi ang olika råd och fick då veta att man ändrat mycket på olika råd på senare tid.

Det kan ju vara bra att veta hur hård man ska vara med detta.

Mjölkallergi - Solrosfrön, nötter,
Svar:
När det gäller Mjölkallergi - Solrosfrön, nötter,. Det är nog snarare så att man inte är riktigt överens. Det finns ingen generell rekommendation om att undvika nötter och skaldjur före skolåldern. Å andra sidan innehåller nötter starka allergen och är inget som behövs för näringsförsörjningen i en blandkost och då kan man lika gärna vara restriktiv utan att vara "hård" och solrosfrön hör inte till nötterna

Det enda råd som är generellt idag är att mjölkallergiska små barn (en del säger upp till ett år, en del upp till tre år) ska undvika belastning med sojaprotein - alltså sojamjölk, sojaost, sojaglass, sojagrädde etc. Man ska vara restriktiv med sojaprotein men man behöver inte tillämpa helt sojafritt.
30-50% av mjölköverkänsliga små barn utvecklar sojaöverkänslighet om de får sojaprodukter som ersättning för mjölkprodukterMjölkallergi - Solrosfrön, nötter, är skrivet av Erika Westberg, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
 Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din åsikt om Mjölkallergi - Solrosfrön, nötter,


© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade