Alpro Cuisine soya saknar soja

Alpro Cuisine soya saknar soja

0 gillar 0
Folket har röstat om 2019 år största matbluff. Med överlägset flest röster blev det Alpro Cuisine soya vispbar som utsågs till ”vinnare” av antipriset Årets matbluff enligt Äkta Vara.

Väldigt många känner sig uppenbarligen lurade av innehållet i produkten, säger Björn Bernhardson, verksamhetsledare på konsumentorganisationen Äkta vara.

Trots att det vegetabiliska gräddalternativet har ”soja” i namnet innehåller den endast två procent av just soja. Som jämförelse innehåller Alpros egna sojadrycker fyra gånger så mycket sojabönor. Den huvudsakliga råvaran i sojavispen är istället palmolja, vilken utgör hela 25 procent av innehållet.

Palmoljan är kritiserad, bland annat av miljöskäl, och många konsumenter väljer bort produkter som innehåller den. Jag tror att den negativa bilden ledde till att Alpros sojavisp fick så många röster, säger Björn Bernhardson. Närmare hälften av de totalt 19 100 rösterna föll på företagets produkt. Närmaste konkurrenterna var Skånemejerier Bara yoghurt frukt & bär och Pågen Brioche hamburgerbröd.

Röstresultat
Totalt 19 100 röster fördelade enligt nedan:

- Alpro Cuisine soya vispbar (9 416 röster)

- Skånemejerier Bara yoghurt frukt & bär hallon & jordgubb (3 431)

- Pågen Brioche hamburgerbröd (3 270)

- Rå Blåbär pressad råsaft (2 019)

- Semper gluten free Bovete & Teff mjöl (964)
Alpro Cuisine soya saknar soja
Alpro Cuisine soya saknar soja Gilla 
 Skriv ut 
Kommentarer


Skriv din �sikt om Alpro Cuisine soya saknar soja



© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade