Pannkakor med kokosvispgrädde

Pannkakor med kokosvispgrädde

Vad är ditt omdöme?


Logga in för att ge ett omdöme
Här kommer en av mina favoritfrukostar som passar perfekt till helgen eller varför inte till en härlig brunch med vänner och familj.
Vill man äta glutenfritt så kan man byta ut mjölet och/eller bakpulvret mot glutenfria alternativ, olivoljan kan bytas ut mot kokosolja eller MCT-olja för en annan fettsyreprofil och dadelsirapen kan även bytas ut mot t.ex. agave eller lönnsirap om man vill det, vanligt florsocker funkar det också.

 3-4 portioner
 15 min
 225 kalorier

Du behöver

2 ¼ dl fullkornsvetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
2.5 dl växtbaserad mjölk
2 msk olivolja
2 msk dadel- eller agavesirap
1 tsk vaniljextrakt

1 frp kokosgrädde
2-3 msk dadel- eller agavesirap

Hur gör man?

Du kan med fördel förbereda din kokosvispgrädde dagen före så att den hinner stelna till något innan den används. Detta gör du genom att låta förpackningen stå kyld i några timmar så att det blir enklare att separera själva grädden från vätskan. När förpackningen är kyld så tömmer du ut själva kokosgrädden och häller i den i en skål tillsammans med sirapen och vispar därefter ihop den. Den färdiga kokosvispgrädden kan gärna stå i kylen över natten.

För själva pannkakorna så behöver du två stora skålar:
1. I den första skålen så häller du i vetemjölet, bakpulvret och saltet och i den andra skålen så häller du i din växtbaserade mjölk, oljan, sirapen och vaniljextraktet.

2. Vispa för hand ihop de torra råvarorna tills de har mixats och därefter så vispar du ihop de blöta råvarorna tills de är enfärgade och inte längre skiktade i olika lager.

3. Ta fram en stekpanna och sätt den på mellanvärme, häll på lite olja och vänta tills pannan är varm, om du testar att stänka i lite vatten och det fräser bort direkt så har du en bra värme för att börja med pannkakorna.

Till pannkakorna så kan man gärna ha fruktsallad, bär, nötter, riven kokos eller torkad frukt.

Näringsvärden per portion:

Kalorier:
225

Betyg och omdömen

Linus
Linus (2020-06-01 20:10:35)
laddar recept...

Välkommen till vår gemenskap,
22283 medlemmar

 Ja jag vill bli medlem  
Om allergimat | Kontakta oss | Cookies och integritet | Samarbeta med oss | Sitemap
© 1999 - 2023 (24 år) | allergimat.com | Serverstatus
4.5 av 5
Trustpilot