Mer om glutenfri öl mm.

Annons...
Slippa annonser?

Mer om glutenfri öl mm.

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Mer om glutenfri öl mm.
  Michael    

Mer om glutenfri öl mm.


Här kan ni läsa mer om vad ni kan dricka till festen. Man hör olika saker hela tiden. Läs detta!
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=14055&epslanguage=SV

Mer om glutenfri öl mm.  skrevs april 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
tyvärr står det ingenting om cider, någon som vet något om detta?

Skrevs april 2007

  Andreas    
Nu sitter jag o dricker det glutenfria ölet Saxon från Carlsberg. Ingen smakorgasm direkt, utan känns som ganska blaskig lättöl. Men det är 4.1%. Den jag dricker nu är min första, o den är inte så kall. Så förhoppningsvis blir de kalla godare. Men det är öl, o det är gf!! :)

Vad är det för snack om Cider? Varför skulle cider innehålla gluten? Jag dricker väldigt ofta cider, men då engelsk cider. Jag har då inte märkt av något förutom kanske en baksmälla. ;)

Skrevs juni 2007

  Nina    
Hej!!

Jo, tydligen så är det tillsatt sprit i cider och det är det som gör att det innehåller gluten. För den mesta spriten är gjord av något slags spannmål. Typ korn o vete. Enda spriten som inte är gjort på det är ju rom. Det är gjort på sockerrör.
Jag mådde inte heller dåligt av cider. Det enda var att det oftast räckte gott och väl med en cider... den steg rätt upp i huvudet.
Däremot har jag provat Bacardi Breeze och dom är kanon. Finns i många olika smaker och är inte på långa vägar lika sötsliskiga som cider. Utan mer fräch i smaken. Lika så Bacardi limon, melon, apple och raz. Dom är jättebra att blanda på :)

Skrevs juni 2007

  Andreas    
Oj, kan vi inte ens dricka vodka? haha, det visste jag inte. Ska tänka på det nästa gång. Den cider jag dricker är som sagt engelsk, o de innehåller förhoppningsvis inga dumheter.

Kan meddela att Saxon-ölen är väldigt god. Det är skönt att komma hem från en hård trist dag på jobbet och komma hem till några jättekalla Saxon. Speciellt nu när det är "sommar".

Skrevs juli 2007

  Virginia    
Enligt livsmedelsverket:

Starksprit
Starksprit från spannmål tillverkas av vete (Renat, Vodka etc.) eller av malt/korn (Whisky). Vid framställningen sker en destillation som med stor sannolikhet inte överför gluten till den slutliga produkten. Livsmedelsverket har analyserat ett fåtal sorters starksprit. Inte i någon påvisades gluten

Skrevs juli 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade