Glutenfritt i Danmark (Köpenhamn)

Annons...
Slippa annonser?

Glutenfritt i Danmark (Köpenhamn)

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glutenfritt i Danmark (Köpenhamn)
  Nina    

Glutenfritt i Danmark (Köpenhamn)


Hej!

Ska till Danmark i sommar. Främst Köpenhamn. Är det någon som har erfarenhet av glutenfritt där? Är det lätt att få tag på och är dom tillmötesgående på restauranger? Vore kanon om någon kunde svara.
/ Nina

Glutenfritt i Danmark (Köpenhamn)  skrevs maj 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Danskarna är riktigt dåliga på glutenfria varor och förstår inte heller vad gluten är när man förklarar. Märkligt tycker jag när länderna ligger så nära. Ta med dig de glutenfria vaccumbaguetterna. Håller bra och kan lätt värmas i en ugn på 5 minuter. Är perfekta när du bor på hotell. Jag är själv flygvärdinna och reser mycket och vdom är superbra att ha med. Annars spana efter ekologiska butiker. Där finns en del glutenfritt, men långt ifrån så mycket som hemma i Sverige. Ta också med dig det danska översättninskortet så hjälper de dig på restauranger. Dom är nämligen riktigt bra på att stoppa vetemjöl i såsredningar.

Skrevs maj 2007

  Kristina    
Har en del släkt i Danmark så där har vi ju varit några gånger... Näst intill HELKASS på glutenfritt och skulle du hitta så är det SVINdyrt! 3xpriset i Sverige och som sagt svårt att få tag i. Tipset är att packa en liten väska med din egen mat alt. om du har möjlighet att laga själv på din resa. Trevlig tur!

Skrevs juni 2007

  Nina    
Hej!!

Har varit i grannlandet nu en sväng. Hade med mig översättningskortet på danska. Och det tillsammans med engelska språket så gick faktiskt allt riktigt bra. Vi var på en turkisk restaurang och åt och dom var riktigt tillmötesgående. Dom tog med sig kortet in till kocken och sen gick dom med mig och visade och förklarade vad jag fick och inte fick äta. Där var det inte fråga om vad jag kunde äta utan vad jag FICK äta. För jag fick inte bli sjuk för att dom serverat fel mat :) Helt kanon! Så jag fick äta riktigt god bufé med turkisk mat.

Skrevs augusti 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade