Barcelona och glutenfritt

Barcelona och glutenfritt

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Barcelona och glutenfritt
  Jenny    

Barcelona och glutenfritt


Ska till Barcelona i september och det är första gången som jag kommer att vistas där och utomlands överhuvudtaget som glutenintolerant. Är rädd att detta kommer att förstöra upplevelsen - där finns så mycket god mat. Nån som har varit där och har tips på hur man klarar det? Kanske tips på nån schysst restaurang eller cafe?

Barcelona och glutenfritt  skrevs maj 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
hej jenny. jag och min pojkvän var nyligen i barcelona. jag föreslår att du tar med dig eget bröd. vkumpackade baguetterna går bra att resa med men ta reda på om det finns ugn där ni ska bo. brödet måste bakas innan det ska ätas. vi hade ingen tur med att hitta restauranger eller caféer som serverar glutenfria bröd. det går nog inte ens att få tag på som det verkade. sprödbröd av majs finns. annars är de duktiga att laga mat utan gluten så där ska du inte vara orolig. deras mat är otroligt bra och även tapas finns utan gluten. jag är säker på att ni kommer få en underbar resa. barcelona är en underbar stad med massor av god mat.

Skrevs maj 2007

  Jenny    
Skönt och höra att det inte är så stora problem med att få glutenfri mat på restaurang. Tack för infon :)
Tar med bröd och det är man ju van vid.


Skrevs maj 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Du har tur som åker till Barcelona för där finns det mycket glutenfria produkter. Bröd hittar du främst på El Corte Inglés som ligger vid Plaza Cataluña. Även i välsorterade butiker som Caprabo kan det finnas eller hos hälsokosten och apotek. På affären Mercadona finns glutenfri baguette som man värmer i ugn och som är jättegod
I samma affär finns alla pålägg märkta med "sin gluten" om de inte innehåller gluten. Vill du äta glass kan jag tipsa om glasskedjan Dino som både säljer glutenfri strut och har förteckning på vilka glassorter som kan innehålla gluten.
Maten generellt är ju lite svårare men tapas går för det mesta att äta det mesta, och paella förstås. Fresco är en lunchkedja som har en fräsch salladsbuffé och där man kan plocka själv det man ska äta, exemplariskt för allergiker, du får dock se upp med varmrätterna där som ofta består av pasta eller pizza. Hoppas att du får en trevlig vistelse. Om du cill kolla spanska celiakihemsidan, gå in på www.face.es


Skrevs maj 2007


Louise M (dietist)
   
sök på spanien här på allergimat så hittar du också några ställen

Skrevs maj 2007

  Jenny    
Tack för tipsen. Jätteschysst. Jag kommer att bo nära Pl Cataluna så det är ju helt perfekt vad gäller el corte ingles. Mercadona var ligger det i barcelona??

Skrevs juni 2007

  Julia    
Såg ingen karta men på de här adresserna finns det. Mercadona är en mycket vanlig kedja i delar av Spanien, så du kommer nog inte ha problem med att hitta en sådan. Enligt min erfarenhet har jag inte kunnat hitta något glutenfritt på Mercandona, men kanske är det olika i olika provinser eller från affär till affär. På alla El Corte som har Supermercado finns ett stort utbud av glutenfritt, så testa där!

Skrevs augusti 2007

  Jenny    
Vilka adresser då???

Skrevs augusti 2007

  June    
Vi ska också till Barcelona fast nu i juni. min dotter är äggallergisk, nöt mm och det känns tungt ifall hon ej kan äta maten som vi kommer bli serverade buffe. Det sägs att även ren köttfärs innehåller ägg som man tror är rent. Har någon tips?
Mvh June


Skrevs maj 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta03 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade