Vispad havregrädde???

Vispad havregrädde???

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Vispad havregrädde???
Marie    

Vispad havregrädde???


Men hur gör man egentligen, för att lyckas vispa havregrädden??? Jag får det inte att fungera, den blir inte ens lite tjock...fast jag hade gelatinpulver i. Finns det ett trick?

Vispad havregrädde??? 

Annons   
Lina Persson    
Hej Marie!
Det finns en ny produkt som heter Visp. Det är en havregrädde som är som färdigvispad i förpackningen. GoGreen som tillverkar. Var helt okej att äta. Så mitt tips är att du kollar efter den i affären.




Liselotte    
Nu lagom till skolavslutningar och så, vill man ju kunna göra "gräddtårta", jag har aldrig hittat nåt bra alternativ, förrän nu, äntligen... Det är inte grädde, men min tjej tycker att det blir jättegott på tårta: Rapsys vaniljsås! Blanda till "vaniljkräm" (står på förpackningen), och den är alldeles kritvit och fin så det ser ju ut som grädde!!!



Marie    
Hej! Tack för tipsen. Har nu prövat GoGreens Visp. Perfekt!!!Och enkelt att ha färdig i kylen. Ska testa Rapsys vaniljkräm också, det är ju kanon att ha flera alternativ.

Den här tårtan brukar vi göra:

Marängbottnar: 5 äggvitor, 3 dl socker, 5 dl Vårgårda rispuffar.Vispa marängsmeten o vänd i puffat ris o socker. Grädda på plåt ca 1 timme i 100 grader.

Chokladkräm: 2 dl mjölkersättning (Tex havremjölk, rismjölk, havregrädde), 4 äggulor, 6 msk mjökfritt smör o 4 msk kakao. Kokas upp (rör hela tiden, så inte äggulorna stelnar) och låt svalna. Rör sen i 100 g mjölkfritt smör, 2 dl florsocker och 4 tsk vaniljsocker.

Dela marängbottnen på mitten. Bred chokladkräm över.Bred vispad grädde över krämen.(här har vi tidigare bara haft lite ringlad havregrädde... Lägg på andra bottnen och bred på mera "grädde" (vi har haft ett lager chokladkräm till istället), och mycket tinade hallon.

Tårtan blir rätt kladdig, men väldigt god!! För alla. Syskonen som tål både mjölk o vete äter gärna den här ändå!!



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade