Jag har fått glutenallergi hjälp mig!

Annons...
Slippa annonser?

Jag har fått glutenallergi hjälp mig!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Jag har fått glutenallergi hjälp mig!
Anonym    

Jag har fått glutenallergi hjälp mig!


Hej! Jag är en gift kvinna på 57 år som har 3 vuxna barn och jag har nu fått veta att jag har glutenallergi och det var mycket jobbigt att få den diagnosen eftersom jag även har andra osynliga funktionshinder och sjukdomar som är jobbiga. Jag känner mig besviken på läkarna för jag har i många år haft ont i magen, uppsvälld mage, gaser, förstoppning, kramper och läkarna har talat om för mig att jag har colon irritabile, magkatarr och tarmkatarr och jag har ibland varit väldigt orolig för att jag hade magcancer eller tarmcancer och varje gång som jag har sökt läkare för magvärk så har jag bara fått höra att jag har colon irritabile och inte får stressa och vara orolig för då blir magvärken värre och jag har talat om för läkarna att jag ville ta allergiprover men varje gång så har läkarna sagt att jag inte har någon allergi men nu på senaste tiden så har jag blivit lös i magen ibland på morgonen och det var då som jag började misstänka att jag hade glutenallergi och då fick jag ta blodprover som visade att det var positivt och fick då veta att jag har glutenallergi och har förmodlgen haft det i hela min barndom för jag har haft ont i magen i många år. Jag fick nu också veta att jag inte har colon irritabile och värken och stelheten som jag har i musklerna och depressionerna beror på glutenallergin. Jag blir så arg på läkarna för jag känner mig lurad att jag har haft glutenallergi hela tiden utan att veta om det och nu har jag blivit så ledsen och deprimerad och vet inte hur jag ska orka att gå igenom att äta glutenfri kost men om jag inte gör det så kommer jag att få väldigt ont i magen och det vill jag inte så jag blir tvungen att ändra min kost. Nu har jag varit hos en dietist och fått kostråd och måste sluta med att äta det som jag har ätit förut och istället börja med glutenfri kost och det är inte lätt för jag är även tandlös sedan 2 år tillbaka eftersom jag hade tandlossning och jag har även autism så jag har svårt med förändringar så jag känner mig desperat hur ska jag klara av den här kostomläggningen? Jag har provat att äta glutenfritt matbröd men det var hårt och smakade inte gott och smörgåsrån har jag smakat och det var hårt och segt och smakade inte gott så jag undrar hur ska jag göra för att klara av att äta glutenfri kost med mina problem och svårigheter. Finns det någon tjej eller kvinna som känner igen sig i mig? Jag skulle vilja ha kontakt med tjejer och kvinnor 20-65 år som också har glutenallergi eller andra matallergier och det gör inget om du även har andra sjukdomar eller funktionshinder. Jag bor i Haninge och helst vill jag att du ska bo i Haninge, Stockholmstrakten eller i närheten men ej nödvändigt. Även du tjej eller kvinna som inte har några matallergier är välkommen att höra av dig till mig om du känner för att hjälpa, stötta, trösta och uppmuntra mig för jag känner att jag behöver både hjälp, stöd, tröst och uppmuntran just nu för det här känns som en stor sorg som jag går igenom. Hoppas att jag får svar snart.

Jag har fått glutenallergi hjälp mig!  skrevs juni 2007

  Agneta    
Hej!
Jag känner igen allt! Det tog lång tid för mig också innan jag fick beskedet glutenintolerant. Om Du som jag inte är någon höjdare på att baka så är faktiskt Sempers baguetter (alldeles för dyra egentligen) det enda glutenfria brödet som är gott. Stå på Dig och se till att butiken Du handlar i skaffar hem glutenfria produkter & lycka till!Det är trist att inte kunna äta vad man vill men ge inte upp, man kan leva utan gluten, konstigt nog!


Skrevs juli 2007

  Ulrika    
Hejsan!
Skönt att du äntligen fått en korrekt diagnos. Jag har inte glutenallergi men mina två döttrar är glutenintoleranta. Vi har levt med glutenintoleransen i snart två år så jag börjar lära mig så smått. Vi bor oxå i Haninge och vi brukar handla på ICA Maxi som har ganska bra sortiment. De är även lyhörda och lyssnar på tips och beställer in sådant man ber dem om. Sempers baguetter verkar tjejerna gilla. I frysdisken finns olika sorters bröd och vissa sorter går hem ganska bra. Nu är inte jag direkt drabbad men jag anser att omställningen gått ganska bra - det är nog mycket en vanesak.
Lycka till!


Skrevs juli 2007

  Fannie    
Hej Gunnel!
Jag vet precis vad du går igenom. Jag var som spädbarn överkänslig mot gluten, och när jag började i skolan utvecklades det nog till glutenintolerans. Så har varit ovetande om det i ca 6½ år(mellanstadiet - gymnasiet). Led av enorm trötthet och kraftlöshet, vilket gjorde att det mesta blev lidande! Alla läkare, sjuksköterskor och skolsystrar sa att jag hade lågt järnvärde (det kan förklara trötthet). Det slutade med att de 2 senaste åren var det de första jag sa till läkarna, att jag har lågt järnvärde så det är inte det de handlar om. Hade tur och träffade en väldigt bra läkare i somras(omtalad och omskriven sådan), som kollade lite mer än järnvärdet och kollade tillbaka i mina journaler. Var sjuk över 50% av förra året så läkarna var nog rätt trötta på mig och skickade hem mig med penicillinkur gång på gång! Så han fixade allt så fort som möjligt och fick det på papper i december! Min största fasa är just kosten, när man inte är hemma (som tur är har jag ärt mig omedvetet om vad jag mår bra av och vad som jag inte mår lika bra av och kroppen har då konstaterat i unga år att *farlig* mat = äcklig mat!). Som när man är bortbjuden, på restaurang, små korvmojjar osv. Jag bor dessvärre inte i haninge, utan på västkusten. För din skull, skulle jag rekommendera glutenfri kost, eftersom det blir godare i längden, när man mår bra av det. Jag tror att naturligt glutenfritt; så som ris, potatis, grönsaker, kött, fisk och allt annat gott går lika bra, bara att laga själv och inte köpa hel eller halvfabrikat! för då behöver du/familjen inte tänka lika mycket! Bröd och pasta är ju inte livsnödvändigt, och du nu är så sugen så finns det gott bröd att baka själv (glutenfritt grovt). Lycka till, och jag tror du klarar det! :D


Skrevs mars 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade