Jag har fått glutenallergi hjälp mig!

Annons...
Slippa annonser?

Jag har fått glutenallergi hjälp mig!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Jag har fått glutenallergi hjälp mig!
No Topics Found
Annons   
Agneta Trygg    
Hej!
Jag känner igen allt! Det tog lång tid för mig också innan jag fick beskedet glutenintolerant. Om Du som jag inte är någon höjdare på att baka så är faktiskt Sempers baguetter (alldeles för dyra egentligen) det enda glutenfria brödet som är gott. Stå på Dig och se till att butiken Du handlar i skaffar hem glutenfria produkter & lycka till!Det är trist att inte kunna äta vad man vill men ge inte upp, man kan leva utan gluten, konstigt nog!


Skrevs juli 2007

Ulrika Hall    
Hejsan!
Skönt att du äntligen fått en korrekt diagnos. Jag har inte glutenallergi men mina två döttrar är glutenintoleranta. Vi har levt med glutenintoleransen i snart två år så jag börjar lära mig så smått. Vi bor oxå i Haninge och vi brukar handla på ICA Maxi som har ganska bra sortiment. De är även lyhörda och lyssnar på tips och beställer in sådant man ber dem om. Sempers baguetter verkar tjejerna gilla. I frysdisken finns olika sorters bröd och vissa sorter går hem ganska bra. Nu är inte jag direkt drabbad men jag anser att omställningen gått ganska bra - det är nog mycket en vanesak.
Lycka till!


Skrevs juli 2007

Fannie    
Hej Gunnel!
Jag vet precis vad du går igenom. Jag var som spädbarn överkänslig mot gluten, och när jag började i skolan utvecklades det nog till glutenintolerans. Så har varit ovetande om det i ca 6½ år(mellanstadiet - gymnasiet). Led av enorm trötthet och kraftlöshet, vilket gjorde att det mesta blev lidande! Alla läkare, sjuksköterskor och skolsystrar sa att jag hade lågt järnvärde (det kan förklara trötthet). Det slutade med att de 2 senaste åren var det de första jag sa till läkarna, att jag har lågt järnvärde så det är inte det de handlar om. Hade tur och träffade en väldigt bra läkare i somras(omtalad och omskriven sådan), som kollade lite mer än järnvärdet och kollade tillbaka i mina journaler. Var sjuk över 50% av förra året så läkarna var nog rätt trötta på mig och skickade hem mig med penicillinkur gång på gång! Så han fixade allt så fort som möjligt och fick det på papper i december! Min största fasa är just kosten, när man inte är hemma (som tur är har jag ärt mig omedvetet om vad jag mår bra av och vad som jag inte mår lika bra av och kroppen har då konstaterat i unga år att *farlig* mat = äcklig mat!). Som när man är bortbjuden, på restaurang, små korvmojjar osv. Jag bor dessvärre inte i haninge, utan på västkusten. För din skull, skulle jag rekommendera glutenfri kost, eftersom det blir godare i längden, när man mår bra av det. Jag tror att naturligt glutenfritt; så som ris, potatis, grönsaker, kött, fisk och allt annat gott går lika bra, bara att laga själv och inte köpa hel eller halvfabrikat! för då behöver du/familjen inte tänka lika mycket! Bröd och pasta är ju inte livsnödvändigt, och du nu är så sugen så finns det gott bröd att baka själv (glutenfritt grovt). Lycka till, och jag tror du klarar det! :D


Skrevs mars 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLaktos, kanske mjölkprotien allergi...Mikael Lundman1112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade