Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | Hur noga? | |
Kristina | Hur noga?Jämför nu med dotterns glutenintolerans - hur pass noga är det med mjölkprotein? Jag menar givetvis att laga mat utan mjölk osv är OK, men använda samma kärl (disk mellan), om man gör typ familjepizza, kan man bara utesluta osten på ett hörn eller det blir "smittat"? Ny och novis = HJÄLP! Hur noga? skrevs juli 2007 |
|
Louise M (dietist) |
Det är skillnad när det handlar om mjölkproteinallergi, det beror på reaktionen. En del tål lite grand andra ingenting. Det är dock väldigt få som är så känsliga att man behöver ha egna kokkärl. Jag antar att du vet hur hon reagerar, låt detta bestämma var du ska sätta gränsen. Skrevs juli 2007 | |
Anna | en varning är att inte använda gjutjärnspannor eftersom där fasnar smör i hålen, använd teflon och diska väl gärna en mjölkfri panna, om det är så att han är jätteallergisk, diska gärna kasturller i diskmaskin efter det har används tll mjölk. Skrevs september 2007 |