Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | Varför havremust? | |
Kristina | Varför havremust?Har nu letat lite i forumet och funnit att havremust är en produkt som återkommer - oftast i samband med välling. Undra varför man tillsätter detta? Användbart i andra sammanhang? Fugerar inte på glutenintolleranta, va? Varför havremust? skrevs juli 2007 |
|
Marie | Hej! Kanske har ni löst alla dessa frågor som uppkommer när barnen blir allergiska.. men om inte, så får du lite tips från oss här. Min tjej har varit allergisk för både vete o mjölk(nu är hon 2½ och klarar av vetet!!) sen hon föddes. Hon fick Profylac första tiden, sen bytte vi till Nutramigen (pga av produktionsfel). Och blandade det med Oldanas risgrötspulver (ibland med majsgröten), ca 2msk per flaska, för att få vällingkonsistens. Detta för att slippa koka redningar på havremust/maizena osv som ska svalna å sparas...Det funkar jättebra. Det blir lite grynigt, men helt ok. Och är enkelt att ta med också, då man bara behöver ha vatten i termos och pulver med. Inget som kan bli "dåligt". Numera dricker hon Ekogo vällingen(eftersom hon tål vete nu), som hon faktiskt tycker om!!! (Prova på barnet istället för sambon...inga barnvällingar är ju särskilt goda för vuxna..). Det finns mjölkfri Ekogo banangröt också. Och Sinlac har en gröt som är både vete/gluten/mjölkfri. Finns på vanliga affärer. Kan blandas tunnare till välling, om man vill. Yosa yoghurt är mjölkfri.Liksom oatlys produkter. Du kan maila mej, om du vill ha mer tips på mjölkfritt. Skrevs augusti 2007 |