Äggersättning och funktioner

Äggersättning och funktioner

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av    Äggersättning och funktioner
  Antonio    

Äggersättning och funktioner


Hej! Jag är allergisk mot soja, bön och ärt växter och sen mot ägg. Jag vill gärna kunna göra bakelser utan ägg vilket kan vara svårt eftersom ägg har olika funktioner. Jag har hört att det finns Loprofin och andra ersättningar. Vissa använder 1 tsk bakpulver per ägg men ägg har ju mer än en funktion. Ägg innehåller fett så man får mer fett till sin till exempel kaka. Jag vill gärna veta vilket som är det bästa att ersätta äggen med och sen vill jag höra om Loprofin är bra.

Äggersättning och funktioner  skrevs augusti 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag använder Orgran No egg - Natural Eggreplacer, har hittat den både på Ica och Hemköp. Den är fri från: gluten, vete, mjölkprodukter, ägg, jäst, GMO, Soja, socker och är läm,plig för veganer. Jag har inte testat att baka med det, men det fungerar utmärkt i pannkakor och äggstanning i paj. :)

Skrevs augusti 2007

  Tanja    
Tycker inte att det finns någon bra äggersättning. har använt Loprofin ganska mycket. Problemet med den är att det blir väldigt bra så länge man håller sig till de recepten Som finns i Loprofinhäftet. så fort man försöker ta ett vanligt recept och ersätta ägget blir det misslyckat. Dessutom består den mest av potatismjöl bakpulver och färg. Så det är tveksamt om den är att rekommendera. Tycker ofta att det blir lika bra med extra bakpulver och att använda det fasta mjölkfria bakmargarinet (ej flytande), ibland kan det behövas lite exta om man utesluter ägget. Bakar man jäsdeg, som t ex bullar och kakor rekommenderar jag vatten som degspad och vit baksirap för att få det mera saftigt men ändå luftigt.

Skrevs augusti 2007

  Marika    
I vissa mjuka kakor, som sockerkaka, brukar jag ha i No Egg och vanlig mosad banan. Det blir lite banansmak på kakan men konsistensen blir väldigt bra.

Skrevs november 2009

  Benny    
Hej! Jag använder rapsy pulver när jag gör sockerkakor och pannkakor, dessutom tillsätter jag bakpulver till dessa rätter.
Finns att köpa på ICA.


Skrevs mars 2011

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLeverpastej utan mjölkLotta rm713 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade