Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Surströmming !

Surströmming !

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Surströmming !
Agneta Trygg    

Surströmming !


Suck vad gott det skulle vara att få tips på hur jag bakar en god glutenfri klämma till surströmmingen!
Hälsningar Agneta

Surströmming ! 

Annons   
Nina Åström    
Hej!

Jag brukar köra enligt detta recept..

6 dl filmjölk eller mild youghurt
1,5 dl sirap
2,5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1,1 kg Finax mjölmix (röd)

Blanda alla ingredienser i en assistent och kör till degen inte är kladdig

Låt degen vila 5-10 min

Knåda och kavla ut degen tunt på mjölat bakbord.

Gör runda kakor och grädda i torr stekpanna till de fått fin färg. (Använd inte stekfett)

Låt kallna på galler

Blir hur goda som helst!!

/ Nina




Agneta Trygg    
Tack, snälla, för hjälpen!
Nu blir det surströmming i år!




Nina Åström    
Hej!!

Ja, vad vore hösten utan suring?? Ingenting alls!

Orkar jag av någon anledning inte baka tunnbröd brukar jag faktiskt "fuska" och köpa Sempers knäcke. Dom där halvmånarna. Blir jättegott det med. Brukar köra dom lite i ugnen först så blir dom sprödare.

Vilket som blir jättegott till!!
Hoppas du får en trevlig suringskiva!

// Nina




Agneta Trygg    
Tack för tipset! Det hårda glutenfria brödet tycker jag är alldeles för hårt! Jag skall prova att värma det (korkat att jag inte tänkt på det)!




Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicKristyr till äggallergiker? nyGästkonto34 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade