Kalktabletter?

Kalktabletter?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Kalktabletter?
  Sabina    

Kalktabletter?


Hej! Jag undrar om ni som är mjölkproteinallergiska äter kalktabletter, eller hur gör ni för att få i er tillräckligt med kalk?

Kalktabletter?  skrevs augusti 2007

  Helle    
Yes indeed I do. för säkerhets skull.

Skrevs augusti 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Min dotter får Calitugg 500mg på recept av sin allergiläkare. Tänk bara på att man inte skall äta flourtabeletter samtidigt - dom skall tas med 3 timmars mellanrum. Skall du skippa kalket får du vara noga med att dricka tillräckligt med solhavre eller oatly plus som kalciumberikad.

Skrevs augusti 2007

  Sabina    
Tack! Jag har köpt kalktabletter nu, så ska bara komma ihåg att ta dom.

Skrevs augusti 2007

  Anna    
Jag har hört från min läkare att jag inte ska behöva käka kalciumtabletter (det är väl det ni kallar kalktabletter) för att det tillsätts sånt i mjölkfria produkter nuförtiden (vissa). Jag är 16 år så det kanske skiljer sig från ålder. Har varit allergisk mot mjölk sen jag var född och har ofta glömt bort att äta kalciumtabletter, men har inte fått några men av det. Har aldrig brytit benet, har inte drabbats av sköra ben, och jag är inte den försiktiga typen när det gäller att vara fysisk heller. Ville bara säga det.

Skrevs september 2007

  Sabina    
Ja, det tillsätts i tex soja- och havremjölk, men man måste dricka/använda nästan ett helt paket för att komma upp i dagligt intag och det lyckas jag inte med...tyvärr.

Skrevs september 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
För det första är inte alla havre och soja ersättningar kalkberikade - ej heller all yoghurt. In din ålder (16) kommer benskörhet inte visa sig - det kommer långt senare efter övergångsåldern. Titta tex. på Britt Ekland som pga av ständiga dieter i unga år nu drabbats av benskörhet i 60års åldern. Då kan inget göras. "Brist på kalcium ger urkalkning av skelettet och benskörhet. Under tillväxtåren lagrar kroppen mycket kalcium i skelettet. Därför är det viktigt att ungdomar äter mycket kalcium"
Skrevs oktober 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer29 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade