Ägg, mjölk och vete

Annons...
Slippa annonser?

Ägg, mjölk och vete

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Ägg, mjölk och vete
  Ann    

Ägg, mjölk och vete


Hej! Jag är ny på sidan och har en åtta-månaders pojke som efter pricktest vid sex månaders ålder fick resultatet att han inte tål varken ägg, mjölk eller vete. Vi går hos dietist. Han äter Nutramigen med förtjusning och även maten vi börjat introducera -typ potatis, grönsaker och kött. Vad jag undrar är om ni har några råd vad gäller recept på mat, för variation. Jag tycker vi kör i samma hjulspår. Vi har fått livsmedelsanvisning för pasta, smörgåsrån, mjöl för att baka osv. Men jag har inte hämtat ut det än, bara beställt via apoteket. Vore kul att höra från någon i liknande situation!
Ann

Ägg, mjölk och vete  skrevs september 2007

  Maria    
Hej!

Min kille som nu är 3.5 år hade samma diagnos vid 10 månaders ålder. För honom växte vete bort och han har nu ätit det i 1 års tid. Han reagerade också häftigt på jord eller hasselnöt, så nu har vi en adrenalinspruta till honom. Äpple har också kommit till. Han har också fått problem med astma och blivit pollenallergisk. Men så länge som han har medcin så mår han finemang. Han går på dagis, och det har varit några incidenter nu på senare tid, men personalen har fixat det. Han har fått en lillebror som tål allt, men till vår stora förvåning, så bryr han sig inte om att lillebror kan äta saker han inte kan äta. Vad gäller maten har jag hittat mycket här. Han har aldrig gillat bröd, utan äter annat mellanmål. Mjölk finns det ju många ersättningsprodukter för. Ägg är nog det som har varit svårast att ersätta. Men många affärer har "No Egg" som man kan använda.

Hör gärna av dig om du vill ha tips.

Mvh
Maria

Skrevs september 2007

  Ann    
Hej Maria!
Gott att höra att din kille mår bra. Läkaren har också sagt till oss att vår son är högrisk för astma, men än har vi inget märkt. Hoppas vi slipper det... Lite krupp däremot. Det är ju en tröst att läsa att veteallergin växte bort hos din son - vi ska göra nytt pricktest då vår son blir 1 år, kanske har någon förändring skett då...
Skönt att ert andra barn inte fått något. Visst funderar man, hur skulle det bli om vi får ett barn till. Nya allergier? Samma?

Så några frågor till dej:
Vad har du gett/ger till mellanmål? Jag tycker det är svårt att variera. Banan spottar han ut t.ex.
Åt/äter han nutramigen? Blandar du isåfall det i maten också, eller inte?
Fler frågor dyker nog upp...
Mvh AnnSkrevs september 2007

  Robyn    
Hej Anna!

Här har vi två töser 4 och 17 månader gamla med samma problem. Vetet är dock borta på 17månaders tjejen sedan några veckor tillbaka men den lilla tål inte majs heller så det är knepigare. Följnade frukter är ovanliga som allaergier- banan, melon, vindruva-skalad, citrusfrikter utom apelsin, annanas, vinbär, brlåbär, krusbär, hallon och lingon. Allt detta går det ju bra att göra kräm på till exempel.

Brödet du bakar med mixen från apoteket, låt den kalljäsa- då blir den bäst. Ta bara fram någon skiva åt gången men rosta gärna då blir de frasiga och goda.

Egen muslie på puffatris, kokosflingor, rostad majs och ren havre är inte dumt till nutramigen mjölk, eller yoghurt. Har du inte beställt receptbroschyren från Nutramigen så gör det. Där finns en hel del tips. Våfflor och pannkakor på mjölmixen äts med god aptit av alla! Frasiga våfflor är kanon. Jag har skrivit ihop en egen lite receptsamling, men den är väldigt begränsad då mina tjejer inte tål tamsvin, frukter mer än banan, blåbär och svartavinbär. Så jag tror att den gör dig mer begränsad än vad du egentligen är.
Håller tummarna för att du finer lite bra recept! Om inte hrör av dig så ska jag se vad jag kan hitta på, är kock i grunden så det här har blivit lite sport för mig!
Kram Cicci med Leontine och Tilde

Skrevs september 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade