Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Gluten och mjöl

Gluten och mjöl

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Gluten och mjöl
mats andersson    

Gluten och mjöl


vad är skillnad om det finns nån skillnad mellan gluten och mjöl allergiker......vi fick beskedet av läkaren att våran pojk hade för höga värden på mjöl???är det desamma som att vara gluten??

mvh mats

Gluten och mjöl 

Annons   
Robyn Cecilia Adner    
Gluten är en intolerans och mjöl är en protein allergi. En gluten allergiker kan äta produkter som renats från gluten men innehåller proteiner från olika mjölsorter, medan en mjölprotein allergiker inte tål proteinet från tex vete, råg, korn. Gör en dubbel koll med läjaren om han tror att barnet tål spår av ämnet eller om även dessa skall uteslutas ur kosten. Prova sempers grov och finmix för bröd bakning, blir lite sockerkaksaktigt men skär man upp det och fryser in direkt efter baket och tinar några skivor i taget eller rostar dem då blir de jätte bra. Tyvärr är det dåligt med färdiga bröd att köpa för vete, råg, korn allergiker utan det blir till att baka själv på mix eller majs- och rismjöl.

Många hälsningar Cicci som kan hjälpa er med lite recept om det behövs.



mats andersson    
tack för svaret...ja lite recept kan ju inte skada...man kan ju så lite om det här än.man vet inte vad man ska laga för mat eller så.

mvh mats



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri havredryck nySusni04 dagar
New TopicMjölkfritt i GöteborgErica Westermark79 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade