Symtom på allergi eller ngt annat???

Annons...
Slippa annonser?

Symtom på allergi eller ngt annat???

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Symtom på allergi eller ngt annat???
  Helena    

Symtom på allergi eller ngt annat???


Hej på er allesammans!
Jag har en dotter med ägg och mjölkallergi. Vi fick hennes diagnos för ca två månader sedan. Hennes symtim på detta var att hon bärjade kräkas och visade tecken på att hon inte mådde bra. Vi slutade upp med ägg och mjölk i maten, och hon verkade bli bättre. Som mest var hon kräkfri i 6 dagar. Vi började sedan med Nutramigen, som vi nu har slutat med pga att hon återigen började kräkas.
För ca 5 veckor sedan fick hon en kanonförkylning som förde med sig en massa hosta med slem. I samband med detta började hon kräkas mycket igen. Under denna tid har hon varit kräkfri i som mest 7 dagar. När hon gråter mycket kräks hon gärna, samt när hon hostar. Läkarna har börjat fundera på om det ev är någon form av spannmålsallergi. Är det någon som könner igen dessa symtom, eller har barn som får samma besvär i samband med förkylningar etc??? Hör gärna av er i så fall så kan vi utbyta lite funderingar. Jag är så orolig så jag dör nart!!!

Symtom på allergi eller ngt annat???  skrevs oktober 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej jag har en pojke som snart är 2 år och han är komjölksproteinallergiker. Du skriver inte hur gammal din dotter är menvår son kräktes länge tills han var över ett år och det slutade inte iom att vi började med mjölkfri kost. NÄr han var sjuk hade han lättare för att kräkas och jag vet att det finns andra barn som också kräkts mer när de haft infektioner. Han tålde inte hlller nutramigen utan han har fått en ersättning som heter neocate som är syntetiskt framställt. Fungerar hur bra som helst. Be att få prova den. Sedan har vi slutat att ge honom soyaprodukter. Pricktesterna visar inte att han är allergisk men de gåner vi gett honom ex soysyoghurt har han kräkts ordentligt efter ca 2 timmar. Hoppas att detta kan vara till någon hjälp.

Skrevs oktober 2007

  Robyn    
Hallåj! Det låter hel tufft att ha en sådabn massa kräkningar. En liten fundering, vad har ni ersatt mjölken med? Vår dotter reagerade på havreprodukterna även om hon inte är allergisk mot dem till en början, så vi uteslöt även dem i 6 månader. Sen smyg provade vi lite i taget och nu fungerar b´åde havre och vete. Soya är alltid riskfyllt för barn efter som det ofta är allergiframkallande, så uteslut det också ett tag och se om det blir vbättre. Men vänta inga snabba resultat, det tog sex månader för vår dotter att börja få normal avföring efter att vi slutat med en massa produkter som hon faktiskt tål, och sedan introducerar vi dem en och en igen. Neocate kan vara en lösning om det är så att deär nutramigen hon inte tål, vår ena dotter tålde inte den heller under en period, men ihop med Zyrlex 2 ml morgon och kväll så höll vi det i schack och hon tål Neocaten nu mera. Kanske något att föreslå att ge ett ofarligt antihistamin för att se om det dämpar reaktionen?
Lycka till mvh Cicci


Skrevs oktober 2007

  Maria    
Hej!
Min kille kom vi på under hans första år att han inte tålde mjölk, ägg och vetemjöl. Han tålde havreprodukter. Ägg och mjölk fick han eksem av via ammningen och vetet kräktes han av när vi gav honom produkter med vete. Senare fick han nässelutslag när vi provocerat mjölk. Han ger utslag på ovan produkter via blodprov också. När han var 2 1/2 hade han lägre nivåer vad gäller vete, och vid provokation tålde han det! Han är snart 4. Jag tror det är en ganska vanlig kombination att vara allergisk mot (mjölk ägg och vete). Han tålde också korn så han kunde dricka proviva.

/Maria

Skrevs oktober 2007

  Marie    
Hej. Jag har en pojke som idag är 9 år.Han har en svår födoämnesallergi främst mot mjölkprotein och ägg. Han har sen han var liten och fortfarande kräks han alltid mycket och slemmigt i samband med förkylningar och infektioner.

Skrevs november 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!

Gå in på www.motkroniskabesvar.se

Där står bla följande:

Kortfattat kan basallergin beskrivas så här: All vuxenföda är artfrämmande. Hos friska vuxna personer omvandlar immunsystemet födan till artegna ämnen och anpassar den till kroppens "egen identitet". Men hos spädbarn är immunsystemet tolerant, dvs. det fungerar ännu inte, därför ställer naturen artegen modersmjölk till förfogande. När vi ersätter bröstmjölken med annan föda, mest komjölk och mjöl, vänjer sig barnens organism vid den och när anpassningsmekanismen efter några månader börjar ta hand om födan uppfattar immunsystemet de för tidigt givna ämnena felaktigt som artegna.


Spädbarnets immunsystem kan inte ta hand om artfrämmande föda.
Bara modersmjölk är artegen


Därför kan de ostörda passera skyddsbarriärerna. Deras falska pass gäller hela livet så att vi dag för dag tillför våra celler artfrämmande ämnen med basfödan, vilket förr eller senare leder till sjukdom. Vi kallar dessa ämnen "basallergener" eller "basantigener".
Vid autoimmuna sjukdomar vänder sig immunsystemet mot dessa artfrämmande ämnen i vävnaden. Det vänder sig inte mot den egna vävnaden.
Med basallergi menar vi alltså en sorts överkänslighet mot eller ofördragsamhet av mjölk och andra ämnen som brukar finnas i nappflaskan.

Genom blodet och bröstmjölken kan dessa artfrämmande ämnen också skada fostret, som i sin tur kan bli "basallergiker" t.ex. barn till mödrar med astma.
Därför rekommenderar vi alla blivande och ammande mödrar i den nuvarande generationen att hålla "basallergidiet" (utan mjölk, mjöl, jäst och glutamin) och att amma utan tillägg i minst sex månader för att förebygga psykiska sjukdomar, allergier, hjärt- och kärlsjukdomar och andra kroniska åkommor hos sina barn.

I Skåne finns en grupp s.k. "Ursulababysar", som är friska därför att deras mammor följde Ursulas ovanstående råd.

Ta hand om ditt barns hälsa redan under graviditeten!


Läs mera om immunsystemet i fosterstadiet här


Man kan alltså skapa en friskare ny generation genom att amma alla barn minst sex månader helt och genom att blivande mödrar under graviditet och amning håller en speciell, så kallad basallergidiet. (Utan mjölk, spannmål, jäst och glutamin)


Vi vet att kroniskt sjuka kan bli symtomfria med samma diet. T.ex. brukar allergiker sluta reagera på sina allergener (katter, pollen, mögel, äpplen mm) och patienter med psykiska åkommor (bl.a. psykoser, depressioner, fobier, överaktivitet) bli symptomfria. Rygg- matsmältnings- urinvägsbesvär med flera brukar försvinna.


Skrevs december 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade