Var "på skalan" ligger jag?

Var "på skalan" ligger jag?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Var "på skalan" ligger jag?
  Jenny    

Var "på skalan" ligger jag?


Jag har sedan drygt 2 år tillbaka uteslutit mjölk i min kost. Magen blev bättre ett tag, men sedan kom besvären tillbaka. Nu tror min läkare efter både koloskopi & rektoskopi att det kan vara "känslig tarm" jag har oxå.
Har testat mjölk i olika utsträckning, & det har funkat relativt bra. Hur vet jag om jag måste utesluta helt eller i största möjliga mån undvika?
Enligt blodprov ligger jag på ett värde ( vet inte vad värdet de mäter i heter ) av 1.6. Under 0.35 har man ingen allergi. Men tex min björkpollenallergi ligger på 180! Så mjölken ligger ju rätt lågt?! klan jag " fuska" ibland?!

Var "på skalan" ligger jag?  skrevs oktober 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
synd att ingen annan har svarat för jag vill veta ungefär samma som dig.

Jag blir bra om jag utesluter mjölk men sedan kan det komma fast jag inte äter nåt laktos så jag undrar också om jag har det du kanske har. Kanske bara läkare är tillräckligt bra på detta?

Problemet är väl att allmänläkare inte är specialister. Kan du be honom skriva remiss till nån specialist på mag och tarm?

Testade de med att du fick dricka laktos? De brukar ha en viss mängd som man ska reagera på.

Så on ditt test inte visa sig kanske du har det där som har olika namn då. Irritabel Tarm tror jag är ett vanligt namn. Det är nog flera olika saker den termen täcker in. En slags term de har för flera olika svårdiagnostiserade grejer.

för mig är det nog en kombination av laktosintolerans med irritabel tarm. Så fort jag dricker en vanlig filmjölk med jordgubb eller nåt annat supergott så är det diarre på en gång. eller någon halvtimma eller så. Så jag litar på att det är laktosen men när jag får diarre fast jag inte tagit in nåt då undrar man ju vad kan det vara då.

Du får fråga runt me tills du vet mer.

Skrevs januari 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Jenny, talar du nu om mjölkprotein allergi eller laktosintolerans. Det är helt olika saker.

På skalan är väl att tex vanlig mjölk har väl över 3 och upp till 5? Medans låglaktos har ca 1 och laktosfri har mindre än 0.5 eller kanske väldigt mycket mindre.

Jag minns inte exakt.

Valig sk hårdost som Hushållost som är lagrad minst 3 månader Mild ost den är så gott som fri från laktos. Mjölksockret har under lagringen omvandlats till icke laktos sockerarter. Enkla sockerarter tror jag.

Om du är allergisk mot själva mjölkproteinet kan du troligen inte äta några mjölkprodukter alls?

Gluten är ett protein och mjölkprotein ett annat sorts protein men laktos är en kolhydrat en sockervariant. Mjölksocker.

Alltså jag kan inget om detta men på ett ungefär.

Skrevs januari 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta07 dagar
New TopicSymtom nyAgneta28 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade