McDonalds

McDonalds

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    McDonalds
  Gäst K
(Gästkonto)
   

McDonalds


Fick diagnosen glutenintolerant i mars 2007. Har efter detta varit på McDonalds 2ggr och ätit glutenfri hamburgermeny. Jag har båda gångerna blivit märkbart sämre i liknande symptom som jag hade innan jag ställde om kosten. Därför undrar jag om det är pommesen, burgarna har ju glutenfritt bröd och ska därför inte innehålla gluten.

McDonalds  skrevs december 2007

  Gäst K (Gästkonto)    
Hejsan jag är en person med viss insyn på McDonalds. Vet att pommesen är glutenfria och köttet lika så. Däremot rostas bröden, de med gluten och de glutenfria på samma ställe dvs dina glutenfria bröd blir "smittade". Köttbullarna de har är glutenfria men friteras tillsammans med chicken McNuggets mm

Skrevs januari 2008

  Nina    
Men då kan dom ju inte heller komma och säga att dom kan servera glutenfri kost ju. Är ju inte glutenfritt om dom gör på det sättet. Det ska ju behandlas på sidan om och INTE lagas till på samma ställe som den "vanliga" maten.
Mitt råd är att äta på MAX i stället. Ja, kan ju inte svara för alla delar av Sverige, men här i Skellefteå är MAX det ställe jag med säkerhet kan äta på. Dom är jättenoga med att bröd och allt annat som är på burgaren inte kommer i kontakt med övriga rätter.
Brukar allt som oftast ta antingen en sallad eller minimorötter till så då är jag helt säker.
// Nina


Skrevs januari 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej
Kommer precis hem från Mc Donalds på Kungsg 4 el 5.Hade läst era inlägg i natt och frågade om de rostade brödet på samma ställe som det vanliga brödet.Det gjorde de där.Talade då om för en jättetrevlig och tillmötesgående personal hur förödande det är för
många glutenintolleranta.Hon jag pratade med informerade alla andra som jobbade där och sa att hon skulle ta upp det med huvudkontoret.Ville själv ringa när jag kom hem,men hamnade på Mc D på Hornsg. En lika trevlig kille
pratade jag med där.Han verkade förstå problemet.Tog till och med mitt telnr för att kunna informera hur det går i fortsättningen.Sa att jag inte vill klaga utan få det att fungera eftersom det är ett av FÅ ställen man "kan" äta på som glutenintolerant.

Var på Ikea i Barkarby i går.Var jättehugrig och såg att Max låg där.Hade just läst att det skulle vara bra.GOD var den och mycket trvlig personal där med,men undrar hur pass o.k den var.
Skulle vilja få mer info om Max i Stockholm.
Ha en bra och förhoppningsvis en glutenfri dag.
Mvh Monica


Skrevs januari 2008

  Cecilia    
Hej
Då min 8 åriga dotter är glutenintollerant skrev jag till McDonalds för att fråga hur de kan kalla brödet glutenfritt då de rostar brödet i samma brödrost som vanligt bröd utan att rosten torkas av, tar hamburgaren med samma stekspade som tidigare hamburgare samt att den som packar burgaren i papper gör det utan att tvätta sina händer innan. Denna hantering gör att det inte borde kallas för glutenfritt.
Jag fick då svar från McDonalds att var min dotter så känslig behövde jag ju inte gå dit, brödet är utvecklat i samarbete med celiakiförbundet!
Förklara det för en 8 åring! Jag har börjat säga till i kassan att hanteringen är superviktig, annars kommer hon börja kräkas och ha ont i magen i flera dagar, tråkigt att behöva ta i så man spricker men dottern är i alla fall nöjd!
Jag skulle råda fler att gå in på McDonalds hemsida och skriva till dom och ifrågasätta detta. Dom har inte ens en liten gnutta information för personalen om gluten och vad gluten gör mot de som är intolleranta,, en liten informationsfolder för personalen på en så stor kedja kan väl inte vara för mycket begärt?


Skrevs februari 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag håller med. Vi är många glutenintolleranta i Sveriges avlånga land. Om vi ALLA försöker i fortsättningen att förklara för så många restauranger som möjligt så sprider sig det här som en löpeld..det gäller att inte klassa ner personalen utan att informera sakligt på ett trevligt sätt.. annars har det motsatt verkan, då kan man få svaret att -Det vet vi redan..

Skrevs februari 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
ang McDonalds-MAX vill jag bara säga att Mcdonals och buger king friterar ej sina pommes tillsammans med tex nuggets, men det gör tydligen MAX. jag ringde runt till alla 3 efter att ätit på max ett antal gånger och alltid fått kramp i magen, men där fick jag svaret.

kan vara bra att tänka på

och så här i semel-tider kan jag meddela att Vete-katten i Stockholm city har glutenfria semlor, och mycket annat tex baguetter :)

hälsningar // Louise

Skrevs februari 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer212 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade