Pizza

Annons...
Slippa annonser?

Pizza

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Pizza
Gästkonto    

Pizza


Hej!

Om man beställer en glutenfri pizza på en pizzeria där vanligt mjöl yr i rummet förtår jag inte hur de kan hålla pizzorna rena från kontamination (förorening).
Knådas degen i ett separat rum eller hörna?
Använder de adra ugnar?
Skulle vara underbart att bara kunna beställa en "vanlig" glutenfri pizza. : )

Smaklig måltid/ Monica


Pizza 

Annons   
Gästkonto    
Undrar precis samma sak. Har liksom inte vågat prova än...Gästkonto    
Är det så farligt? Kan det vara så att olika personer är olika känsliga för vanligt mjöl? Det kan ju inte bli så mycket liksom...!???Ann-Sofie    
När jag är ritktigt sugen på en glutenfri pizza så är ända lösningen att köpa en glutenfri botten på mataffären och tar sedan med den till pizzerian och de får lägga på fyllningen som jag önskar. Jag sägetr åt dem att de är en glutenfri pizza och att de inte får vara med annat mjöl, så de lägger bottnen på folie och har de under hela tiden medans pizzan tillverkas. Jag är glad att jag kan äta sådan pizza iallafall.Gästkonto    
På min pizzeria i Bromma så knådas inte degen på plats utan de får den levererad och klar i aluminiumformar, och sen sätter de bara på fyllningen och gräddar. Så jag tycker det känns "säkert"

Frida Olsson    
Allt som innhåller mindre än 200 ppm gluten får säljas som glutenfritt. Jag har svårt att tro att det kan yra runt så mycket mjöl i luften att det överstiger den gränsen. Jag har iallafall aldrig blivit dålig av glutenfri pizza som bakats på pizzeria. Men de finns ju de som är extra känsliga och bara kan äta "naturligt glutenfritt", där gränsen är 20 ppm. Om jag var så känslig så skulle jag antagligen inte våga testa.Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade