Mjölkfri pizza

Mjölkfri pizza

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Mjölkfri pizza
  Mikael    

Mjölkfri pizza


Hejsan, jag tänkte kolla hur det är med pizza från pizzerior.

Är det mjölk i deras deg som använts till brödet?

tror ni det finns någon möjlighet att ta med sig ost (detta får mig lite att Le själv faktiskt ^^) och be dom använda det? t.ex Cheezly.

det bara slog mig, tänk va underbart de skulle vara att kunna äta en pizza som är köpt från en pizzeria och inte få ont i magen.. :)

-Mikael.

Mjölkfri pizza  skrevs januari 2008

  Sabina    
Hej!
Pizzadegen är mjökfri o baserad på olja, mjöl o vatten. Problemet är bara att det lätt följer med spår av ost när de lägger på de andra sakerna du ska ha på, så det beror ju på hur känslig du är.

Hoppas de är så förstående att de går med på medtagen ost, de förlorar ju inte på det direkt. Annars kan man ju beställa utan ost :)

Skrevs januari 2008

  Mikael    
det är iof sant, får kolla upp det :)

Skrevs januari 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Jag brukar beställa kebab pizza utan ost till min allergiska dotter (mjölkprotein) - ber att dom torkar rent bänken innan dom gör den (kolla för säkerhets skull kryddinnehållet på kebabköttet) tar dom sedan grönsaker (sallad, gurka, tomat) på pizzan så saknar du inte osten. Blanda sedan egen vitlökssås av tex. soursupreme eller ha äkta aioli (gjord på äkta majonäs - finns ofta i fisk-disken - den på min pizzeria är det creme fraiche i).

Skrevs januari 2008

  Mattias    
Min erfarenhet efter att ha frågat på flera pizzerior är att innehållet varierar. Har varit med om degar som innehållit mjölk. Så jag skulle vilja påstå att man aldrig kan utgå från något utan att man bör fråga.

Skrevs januari 2008

  Therese    
När ni ändå diskuterar vad pizzadeg kan innehålla, vill jag bara kommentera något som är väldigt vanligt på pizzerior i min hemstad - den innehåller ofta ägg.
Något som man som äggallergiker kanske inte alltid tänker på, då den som sagt var baseras på mjöl, vatten, salt och jäst.....


Skrevs januari 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej.
Vill bara säga att de flesta pizzerior vi frågat har mjölk i degen eller margarin istället för olja så fråga alltid!
Sen vill jag också säga till dig som köpte kebab, du vet väl att kebabkött innehåller mjölkprotein som bindmedel? Tokigt men sant.


Skrevs april 2008


Louise M (dietist)
   
Allt kebabkött innehåller inte mjölkprotein
T ex SvenP Matkompaniets gör inte det


Skrevs januari 2009

  Helle    
Du kan tyvärr inte dra alla över en kam när det gäller pizzerior. En del använder mjölk och margarin. Du får helt enkelt fråga dig fram. Är personen mycket känslig mot mjölkprodukter kan du antingen ta med eller be dem att baka pizzan ovanpå bakplåtspapper så det kommer upp ifrån eventuella ostrester. (inbakade pizzor är suveräna särskilt om de tar lite extra tomatsås...)

Skrevs januari 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm810 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade