Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?

Annons...
Slippa annonser?

Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?
  Jaana    

Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?


Vår son har gått på mjölkproteinfri kost och äggfri kost i 2 år och ändå växer han inte som han ska. Han är mager som en sticka. Därför fick han göra en gastroskopi för att utesluta gluten. Nu hittade doktorn inget som påvisade detta. Idag var vi där igen och han växer inte som han ska. Helt plötsligt frågar han om vi har provat mjölfri kost?!?! Då sa jag att det var ju det ni skulle kolla med gastroskopin och han menar att det var ju för celiaki. Någon som förstår detta? Nu ska vi få en tid till dietist för att få lära oss om mjölfri kost. Jag trodde det var samma som glutenfri kost?!? Någon som kan hjälpa mig att reda ut begreppen??

Jättetacksam för svar!!

Mjölfri kost och glutenfri kost = samma sak?  skrevs januari 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Det var det konstigaste jag har hört och detta ska vara sagt av en läkare! Naturligtvis är celiaki en sjukdom där man inte tål gluten, alltså ej mjölmat.Byt läkare om det är möjligt.Jag har en dotter som har celiaki,mjölkallergi och ägg samt fet mat. Nu undrar jag om du bara tog bort mjölkproteinet i så fall kan det ju vara att även mjölksockret(laktos) ska bort.Vi gjorde tarmbiopsi när hon var ca 5 mån då hade hon förstoppning och svullen buk.Slutade växa och var väldigt trött och håglös.Enligt undersökningen var nästan all tarmludd borta vilket inte måste betyda gluten utan kan också vara en svår mjölkallergi(alla mjölkprodukter). Vi har aldrig vågat chansa utan utesluter allt som jag har berättat.Hon är idag 26 år gammal och en toppentjej men det tog lång tid innan hon lade på hullet.Närmare bestämt i högstadiet.Hon är idag 160 lång och väger 55 kg alltså normalvikt.Därmemot är hon inte lika lång som sin syster men mår idag jättebra.Har lärt sig allt om sin kost och går ofta på restauranger och det funger fint.Hoppas att jag har kunnat komma med några kloka ord som kanske kan hjälpa dig.
Mvh en allergifrände


Skrevs januari 2008

  Robyn    
Vad er läkae menar är har ni provat att utesluta veteprotein? Det vill säga alla produkter som innehåller vete eller spår av vete, med andra ord är malda i samma kvarn eller bakade i en fabrik där vete handhas. Vetefri kost blir oftast det samma som säd eller mjölfri kost så när som på majs, ris, quinoa, hirs och ibland något annat gräs salg. Det kan vara så att det inte är gluten somär problemet utan en allergi mot veteprotein.

På den här sidan finns massor av tips och produkter som är naturligt fria från gluten och där med fria från veteprotein.
Lycka till Cicci

Skrevs januari 2008

  Erica    
ja jag håller med cicci... vi håller just nu på med en extremdiet på min mellersta som är 11 år gammal. Hon äter nu helt allergenfri mat och har så gjort i en månad. När vi lägger till havremjölk så reagerar hon mesamma. Även här så innehåller havremjölken veteprotein till viss del. Så nu ska vi försöka utröna om det är havre eller veteprotein som hon inte tål... sen ska vi givetvis gå igenom ämne för ämne, då de misstänker mer allergier.
Sen har de gjort rektoskopi och gastroskopi på henne men det visar inte glutenintollerans på de proverna, men jag har lärt mig nu att man kan vara allergisk mot gluten och då visar det inte alltid på dessa prover.
Min tös växer dåligt också.. och går upp dåligt i vikt. Och har problem med afte-mayor.
Lång väg har vi kvar att utröna vad hon inte tål och vad som stör hennes tillväxt.


Skrevs januari 2008

  Erica    
Förresten... mjölkintollerans kolla de på blodprover, men det syns inte alltid där heller. Mina tre barn är mjölk, mjölksocker och soyaproteinintolleranta, men det syns inte på prover utan vi har fått utesluta för att se resultaten. Så jag hade nog provat att utesluta mjölken för att se om det kan vara boven...
Hur är avföringen på ditt barn??
Mina två stora får "kladdig" avföring och ont i magen vid mjölkintag, medan min femåring får total förstoppning som gör att vi sitter på akuten med vattenlavemang och klyx...
erica


Skrevs januari 2008

  Marie    
Hej!
Jag förstår din förvirrning... Vår son är allergisk mot alla sädesslag, soja, ägg. När vi fick veta det visste vi inte heller riktigt hur mycket vi skulle utesluta. Vid en träff med dietist fick vu veta att i endel glutenfria varor finns det vetestärkelse, vilket inte innefattas i celikali. Det läkaren menar, tror jag är att ni ska prova varor som är "naturligt fria från gluten". Det betyder att de inte innehåller något som kommer från vetet. I vår butik finns ganska mycket varor, hoppas att ni har samma utbud. Jag hoppas att jag kunde göra det lite klarare för er. Hoppas att mötet med dietisten går bra.


Skrevs januari 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan221,2 timmar
New TopicGlass till alla nyanna_winer021,7 timmar
New TopicMorotskaka? nyanna_winer24 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100 nydietist24 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborg nyanna_winer34 dagar
New TopicE471, E472a? nyMarie65 dagar
New TopicRecept med massor av dill?Johan212 dagar
New TopicKöpe-glass oavsett allergianna_winer112 dagar
New TopicSmart picknick ”till alla”anna_winer013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade