Senaste inläggen
Skriv ett inlägg
Mina inlägg
Gluten och Vete
Mjölk och laktos

Bakmaskin

Bakmaskin

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Bakmaskin
Pia Grahn    

Bakmaskin


Hej,

Jag bara undrar, är det någon av er som kan tippsa mig om hur man får till ett genomgräddat glutenfritt bröt i en bakmaskin? (Det verkade inte gå att använda tekakereceptet (kladdig deg) jag annars använder).

MVH Pia

Bakmaskin 

Annons   
linda andersson    
tjingeling jag är en nybliven bakmaskinsägare, och jag tycker det är underbart. Hittills har det funkat jätte bra för mig. Jag har bla använt mig av boken "baka glutenfritt matbröd - och mycket annat gott!" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Man kanske får försöka ett par gånger men tillslut blir det jätte bra. Ge ALDRIG upp! Ha dä, Linda



Pia Grahn    
Hej, Jag lyckades baka bröd i maskinen tillslut :) använder mig av Sempers recept.. men tar bort en dl mix.. då blir brödet precis lagom.



Helena H    
Hej! Jag lyckades också efter ett tag... experimentera med Kesella och Fiberhusk är mitt tips. Mer Kesella och det blir för torrt och mer Fiberhusk om det blir kladdigt. Lycka té!



Tilda Ekstrand    
Hej
Jag är en ny bliven Bakmarskins användare, men får inte något bröd att bli bra, vet inte om jag har fel recept, eller om jag inte är tillräckligt nogran vid mätning av mjölet. Är det någon som har ett bra fungerande recept på ett gott bröd, SNÄLLA skicka mej det.




Pia Grahn    
Hej,

Vad blir det för resultat när du bakar? I början fick jag massa mjöl i kanterna och ingen brödkänsla mitt i... men om jag rörde runt manuellt när maksinen knådat ett tag ( så att det inte blev så mycket mjöl kvar i kanterna) och om jag lade i vätskan först och mjölet sist ( alltså tvärt emot vad det står för vanliga recept i häftet som kom med maskinen) då gick det bra tillslut. Jag har några recept hemma, men sitter på jobbet nu, kan skriva ner dem senare.

MVH Pia



Tilda Ekstrand    
Hej Pia,
Ja, brödet blir håligt,och inte genomgräddat.
Det blir en stenhård skorpa på brödet.
Häller alltid i vattnet först och avslutar med mjöl, men det hjälps inte.
Jag använder snabb programmet på 1 timme.
Jätte tacksam för recept.
Tilda




Pia Grahn    
Hej Tilda,

Ahh.. Jag har en Nordica maskin.. om du har en likadan så skall du köra normalprogrammet (3 timmar), det kanske kan fixa dina problem (recept kommer när jag hinner slå på datorn hemma). Fiberhusk är oxå bra på att få brödet mer saftigt.

Vilket mjöl använder du? Jag har lyckats bäst med Sempers finmix eller grova.

MVH Pia



Örjan Fahlgren    
Hejsan!
Jag har skaffat mig en bakmaskin och jag använder inte något annat nu.De recept jag går efter är de i Elisabeth Edstrand Hemmingssons bok "Baka glutenfritt matbröd" för där finns det 10 olika recept för bakmaskin, men jag anväder ett halvt paket vanlig jäst istället för torr jäst för jag tycker att brödet inte jäser upp bättre då.
Jag rör alltid om efter att maskinen har gått några varv för att slippa få mjölkanter som verka bli annars.

Hoppas att det går bra för dig för jag tycker att det är toppen med bakmaskinen. MVH Helena.



Tilda Ekstrand    
Hej Pia,
Jag har en Melilla (ide Line) bakmaskin. Jag använder både Semper och Finax, tycker inte det har blivit någon skillnad.
Jag har för det mesta använt kort program eftersom det oftast står att man skall få bäst resultat då.
Hoppas dina recept kan rädda mig,(hi)
Tilda




Tilda Ekstrand    
Hallå Pia,
Var försvann du??
Jag är så nyfiken på dina recept, snälla har du tid så skicka mig dina bröd recept.
Hälsningar Tilda




Gästkonto    
Snälla kan ni inte skriva ut några recept här på forumet?

Är det inte bättre att vi håller ihop!



Tilda Ekstrand    
Hej,

Är det någon som har ett bra fungerande bröd recept, så snälla lägg in det här på forumet.
Jag är jätte tacksam för alla recept.
Hälsningar Tilda



Pia Grahn    
Hej,

Skriver detta med en hand (är nämligen sjukskriven från datorer... därav att receptet har dröjjt.. )
Kolla in sempers hemsida med recept under tiden.

/Pia



Pia Grahn    
Hej, Sådär.. så var händerna bättre.. och det var dags att dela med mig av bakmaskinsrecept :)

3,5 dl vatten (värm till rätt temp för jästen)
2 tsk torrjäst eller en halv färsk ( jag tycker det blir bättre med torr. )

Häll i Vatten + jäst +
1 msk fiberhusk låt vila några minuter, rör sedan om

1 dl linfrö (det går att ta lite olika.. tex 2 dl solros istället)

2 msk olivolja
2 msk (mörk) sirap
1 tsk salt
div kryddor ( fänkål/chili, vitlök/örter

häll av dryga 1 dl finmix till en separat bunke ( o spara.. det behövs nämligen inte här)

häll i resten av mjölet i bunken.. rör om lite, sätt ner bunken i maskinen, starta ( 3h programmet, Nordica (normal programmet))

Efter halva knådtiden brukar jag röra om med en träslev för att slippa att det blir kvar så mycket mjöl utanför degen

vänta.. känn dofterna och njut sedan av brödet :)

MVH Pia



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2018 (19 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade