Ny tillsats på soja

Ny tillsats på soja

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Soja ››
Av    Ny tillsats på soja

Louise M
(dietist)
   

Ny tillsats på soja


Nya tillsatser:
Sju nya tillsatser tillåtna inom EU sedan November 2007, bl a sojabönshemicellulosa E 426.
Sojabönshemicellulosa utvinns ur sojabönsfiber och kan innehålla upp till 20% sojaprotein, och kan komma att användas i relativt stora mängder i vissa livsmedel. Det är således en tillsats som sojaallergiska patienter måste informeras om. Det kan användas som förtjocknings- och stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, klumpförebyggande medel och som ytbehandlingsmedel. Det får användas i t ex yoghurt, dressing, bakade produkter, nudlar, ris, frysta livsmedel och gelégodis.

Ny tillsats på soja  skrevs maj 2008

  Robyn    
Tack för att du finns Louise och håller oss uppdaterade med vad som händer här i världen! Du är värld mängder extra guldstjärnor och du ska veta att du gör vår vardag såååå mycket lättare.
Många häslningar Cicci mamma till två multiallergiker med astma under två år...


Skrevs maj 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm810 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade