Utan vete, råg och korn?

Utan vete, råg och korn?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Utan vete, råg och korn?
  Kada    

Utan vete, råg och korn?


Hej!
Mitt första inlägg...

Har just kommit på att jag inte tål vete, råg och korn... Men jag får nästa panik: det är student på G och jag kan inte äta NÅT känns det som. Är pollenallergiker sen barnsben (nu 36 år) och den våldsamma klåda jag har sattes i samband med detta för ett år sen. Sen dess har jag med läkares hjälp försökt hitta vilken mat som ger klådan, för den har jag haft året runt, men den förvärras på våren. Förutom sädesslagen kan jag heller inte äta nötter/mandel/solrosfrö.

Har nån tips på bröd, bakverk, pajdeg etc som jag kan göra, eller tipsa mina värdar om att göra? Jag TROR att jag kan äta havre, måste prova lite till innan jag vet säkert.

Jag har haft klåda över hela kroppen i två års tid med sömnproblem etc som följd. Är nu gravid (v 19) men måste ändå äta kortison... Ska ta blodprov framöver vad jag fått höra via telefonkontakt med den hudläkare jag har, vet dock inte när det blir ännu.

TACKSAM för alla tips!
Hälsningar Kada

Utan vete, råg och korn?  skrevs juni 2008

  Tulla    
Det du beskriver är ju helt enkelt glutenallergi... Att fråga "Vad kan jag äta" är en jättestor fråga. Läs på om glutenallergi, till exempel här, köp en bakbok, köp saker från celiakihyllan i mataffären... Vi är tusentals som jämt har levt emd det och det är inte det minsta svårt :) Det handlar bara om kunskap.

Skrevs juli 2008

  Seida    
Hej! jag har också allergi på vete,råg,havre och korn. Dessutom har jag laktosintolerans. Rent havre har jag testat och det går bra,men alt annat utesluter jag och det funkar ganska bra. Det är inte lätt men det går,man måste vara noga med att söka och läsa innehållsförteckning och det gäller att köpa alt som heter naturligt glutenfri,och det innebär att dom produkter är fria från al vete,korn,havre och råg och även vetestärkelse och i mitt fall även laktosfria. Alla dom här produkter är mycket dyrare än vanliga så det känner man ordentligt i plånboken,och i min kommun får man ingen bidrag till hjälp. När det gäller bakning och matlagning så tycker jag inte att det är några svårigheter kring det,jag byter bara vanlig mjöl till naturligt glutenfritt och laktosfritt. Men det är besvärligt när man är bårt bjuden eller om man ska äta ute på restaurang,då ska man vara försiktigt. Lycka till!!! SG.

Skrevs december 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer211 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade