Provokation och tarmbiopsi

Provokation och tarmbiopsi

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Provokation och tarmbiopsi
  Åsa    

Provokation och tarmbiopsi


Vår dotter på 15 månader har sedan hon var 7 månader varit lös i magen, röd/torr om kinderna, vaknat och haft jätteont i magen om nätterna, magen var svullen och hon pruttade mycket. Nu ett tag har hon varit helt gluten o mjölkfri, och hon har blivit bättre. Vi vet att när hon får i sig av sin brors smörgås smulor så får hon illröda kinder o näsa, svullen mage, pruttig och vaknar om nätterna, men alla prover är bra. Nu idag ringde hennes läkare och sa att vi ska göra en gluten provokation i 3 månader för att sedan göra en tarmbiopsi. Nu kommer det bli jobbigt med många långa vaknätter, men allt för att få ett svar. Jo förresten två avföringsprover visar på att hon har någon form av inflammation i tarmen men då sa läkaren att dessa kan vara missvisande då blodproverna inte visade något. Vad tror ni?

Provokation och tarmbiopsi  skrevs juni 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Jag kände intsinktivt att jag ville säga hur jag hade gjort i din situation. Jag har själv en idag vuxen flicka med både gluten,mjölk,ägg allergi.Idag mår hon toppen och är ofta ute på restaurang och kan det här med hennes kost. Din lilla flicka skulle jag inte provocerat ännu!!!! Nej jag skulle avhållit henne helt från gluten och mjölk i minst två år. Då har hon en chans att växa till sig lite och tids nog kan ni ta ställning.Själva blev vi avrådda från provokation utav medlemmar i celiakiföreningen.Det är en fruktansvärd stor press för familjen med provokation. Dels är det lättare att provocera barnen när dom kan prata och själva tala om hur dom mår.Det viktigaste är ju att dom ökar fint i vikt och mår bra och sover gott om nätterna.
Nu när det har kommit så mycket goda havreprodukter är det inte längre några problem att avstå gluten. Hej då och lycka till från en som vet vad ni går igenom


Skrevs juni 2008

  Birgitta    
Min dotter som nu är 6 år skulle också få äta gluten för att fastställa Celiaki MEN vi och hennes undrebara läkare insåg att hon skulle bli för sjuk.Hon fick sin diagnos strax efter 1 års dagen och var då så sjuk att hon hade kunnat dö.Så tycker du att det inte känns bra och ditt barn skulle få lida mycker så vägra detta nu och avhåll henne istället från alla misstänkta allergener en tid istället.

Skrevs juni 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade