Glutenfri mat på Rhodos

Glutenfri mat på Rhodos

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glutenfri mat på Rhodos
  Marina    

Glutenfri mat på Rhodos


Jag har en 13 årig dotter som i April fick sin diagnos celiaki efter många år med en "ond" mage. Eftersom vi är nydiagnostiserade och inte specialist ännu (blir väl super-kock så småningom ?)så funderar jag mycket på hur det ska gå när vi åker till grekland om tre veckor!? Vi har bokat en all inclusive. Det finns väl inte glutenfritt bröd på hotellen där? Hur ska jag ta reda på vad maten är kryddad med? Jag har språkkortet från celiakiförbundets hemsida, men tror att det blir svårt i alla fall eftersom det är middags-buffe.
Är det någon som har egen erfarenhet eller kunskap på något annat sätt?
Tacksam för all hjälp och information Vänligen Marina

Glutenfri mat på Rhodos  skrevs juni 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Har rest både i Spanien och Grekland (dock ej Rhodos) med ett barn som är allergiskt mot komjölksprotein. Det har funkat kanon - visat översättningskortet för kocken och han har pekat ut vad vi kunnat äta av. Vingresor har samarbete med Celiaki-förbundet så på deras Sunwing hotell har det alltid funnits glutenfria alternativ vid buffén samt gluten och mjölkfria produkter i deras affärer.

Skrevs juni 2008

  Marina    
Vad härligt att det funkat så bra för er när ni rest utomlands. Vi åker med bolaget Solresor. Vi visste inte att vår dotter var glutenintollerant när vi bokade resan. Så vi letade inte efter bolag eller hotell som var kunninga inom etta område.
När jag pratade med ticcets personal om vår dotter och hur det skulle funka på plats, så skrev hon in i våran bokning att vi är en famlij med glutenintollerans. Men menade att vi på plats måste klara oss själva. Att hotellet inte gjorde glutenfrimat, och att det var helt upp till oss att "kolla" så att maten är glutenfri.
Jag hoppas och tror att vi får en skön semester, och att det ordnar sig med maten. Marina


Skrevs juni 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej.För 3 veckor sen var jag på semester på Rhodos,är själv glutenintolerant.Hade med mig språkkortet ifall de inte skulle förstå.Fungerade utmärkt,blev inte dålig i magen nån gång.De använder ju inte såser till maten som vi gör,tzatziki var perfekt.En sak som förvånade mig var att de frågade om jag kunde äta potatis?Ang bröd så tog jag med hårdbröd och Fria limpan,mjukt bröd blir ju lätt torr hemma men fungerade bra där.Fuktigare klimat kanske.Ta hårdbröd i handbagaget.Hoppas ni får en skön resa. / Sylvia

Skrevs juni 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta03 dagar
New TopicSymtom nyAgneta24 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade