Hud Celiaki

Hud Celiaki

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Hud Celiaki
  Ann-Louise    

Hud Celiaki


Hej! Jag är ny här. Min dotter, Emma 6 år, har med största sannorlikhet enl dr, Hud Celiaki. Vi får 100%-igt besked om ca 1 månad. Hon har haft oerhört jobbiga eksem ända sedan hon var bebis, och sedan några år tillbaka har hon behandlats på hudklinik för atopisk eksem, med starka kortisonkrämer och kaliumpergamanatbad, samt antibiotika. Då inget av detta längre biter på hennes eksem har man velat ta glutenprov, o blodprov tydde på att det var just gluten. Gastroskopi gjordes i torsdags. Dr är övertygad redan nu, pga blodprov o eksem, att det ÄR gluten, så vi börjar idag helt glutenfri kost. Detta är ett helt nytt område för mig då jag aldrig lidit av överkänslighet, och ingen i min närhet heller. Emma har inte haft några "klassiska" glutensymtom som diarré o dålig viktuppgång, utan det är enbart eksemet. När jag sökt runt på nätet verkar det som om just Hud Celiaki är tämligen ovanligt. Finns det NÅGON här som har erfarenhet av hudceliaki? Praktiska mattips etc med glutenfritt kan jag ju få av alla glutenintoleranta, men det vore skönt att kunna utbyta erfarenheter där just eksemet varit symtomet!

Hud Celiaki  skrevs juni 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Jag har alltid haft atopiska eksem och från och till behandlat med kortison osv. Nu är jag 23 och för några år sedan blev det här värre. Men jag hade inga andra symptom, så det blev inte testad för gluten förren jag själv föreslog det i höstas. Så från och med januari så haf jag ätit glutenfritt. Det har blivit lite bättre nu, men det tar lång tid. Hoppas allt löser sig för er.
Mvh Anette


Skrevs juli 2008

  Nina    
Hej!
Jag har alltid varit taskig i magen och mått illa när jag ätit mat. Vad det än må ha varit jag ätit. Jag har även alltid varit översållad av utslag. Stora röda vätskefyllda utslag som kliar något enormt. Mest satt dom på knäna, armbågarna och ibland även i ansiktet. Var till flera olika hudläkare men inte en enda kunde säga vad det var. Mina utslag blev värre efter jag fick min son och jag blev även mer dålig vad gäller maten. Tillslut krävde jag blodprov för gluten och laktos och det visade sig att jag var glutenintolerant.
I och med att jag började äta strikt glutenfritt så började jag snart må mycket bättre och det bästa av allt, mina utslag försvann. Jag har inte haft ett utslag sedan det sista försvann för snart 10 år sedan. Tack och lov. Säger bara det, de utslagen är inget jag saknar. Alla sömnlösa nätter pga allt kliande.
Hoppas att tjejen din blir fri snart från utslagen så hon slipper klia sig så hemskt!
/ Nina


Skrevs juli 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer28 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade