Nudlar?

Nudlar?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Nudlar?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Nudlar?


Hej, kan man äta tai? Visst är det mjöl i nudlar? Finns det glutenfria nudlar? Älskar tai...och wok

Nudlar?  skrevs september 2008

  Nina    
Visst finns det glutenfria nudlar! Risnudlar har du ju. Dom är jättegoda att blanda med wok. Och att äta på thairestaurang är inte några problem. Om det är nått som ska redas så reds det med potatismjöl eller maizena. Det du ska undvika är ju friterad mat. På den är det ju smet som innehåller mjöl, men "vanlig" thaimat är ok.
Äter alltid stekta risnudlar med kyckling och skinka. Är en massa goda grönsaker med i och det funkar kanon.
// Nina


Skrevs september 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Tackar för ett glädjande snabbt svar. Är det så att det alltid är risnudlar på tairestaurang? Eller behöver man fråga?

Skrevs september 2008

  Nina    
Det finns ju äggnudlar med. Men det står ju i menyn om det är risnudlar eller inte. Fast jag frågar ändå fast det står. Bara för att vara på säkra sidan.

Skrevs september 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Undrar bara, du verkar haj på det mesta med gluten..
Jo äggnudlar, är det alltid mjöl i dem?
Och risnudlar är det aldrig mjöl i dem?
Måste man fråga, tycker att det är så utmärkande jämt..Har alla restauranger något annat än mjöl i såser? sånt där majzena?
Tackar för dina suupersvar!


Skrevs september 2008

  Nina    
Hihi, tja, jag är en sån där "jobbig" människa som anser att alla även om man inte tål allt ska kunna få äta gott och äta ute som alla andra "normala". Kunskapen ska vara så pass stor bland kockar och servitriser att dom inte ska tveka om dom kan laga mat som alla kan äta.
Så jag läser på och lär mig allt jag kan. Sen är jag ju själv glutenintolerant och dessutom laktosintolerant på det :)

Äggnudlar är gjorda på samma sätt som vanlig spaghetti. Är alltid gluten i dom. Risnudlar är gjort enbart på ris så dom är alltid glutenfria. Så länge dom inte är tillagade i någon maträtt som innehåller mjöl då vill säga.

En del restauranger reder fortfarande sina såser och grytor med idealmjöl som består av vete. Jag har för vana att alltid fråga när jag beställer mat, bara för att vara på den säkra sidan. Tvekas det lilla minsta går vi därifrån. För då har dom oftast inte koll. Har blivit dålig allt för många gånger för dom "nog trott" att det ska gå att få glutenfritt. Det ska inte tros, det ska vetas. För det är ju ändå människors hälsa det handlar om trots allt :)
Oj, nu låter jag som en "argbigga". Det är jag absolut inte! Håller bara på vår rätt att få äta god och bra mat ute ;.)

Kram!!

Skrevs september 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Tackar och bockar!!!! Jag är mycket tacksam ska du veta..Jag önskar att du var min lilla mamma eller tjej här och kunde laga mat, handla och hålla reda på mig..Jag antar att man lär sig med tiden men har inte haft det så här mer än ett halvår, så det känns skit ibland..du vet, 20år, svänga in med kompisar å ta en pizza, restauranger, korv med bröd.. ja ja, nu är det som det är, och tack. Jag kommer antagligen fortsätta att fråga..Tack igen/Kram Lars

Skrevs september 2008

  Nina    
Hehe, vet hur det är! Fick min diagnos när jag var 24. Livet var pest och allt smakade skit ungefär. Men man lär sig. Och fråga på! Annars lär man sig inget.
Har ni Hemköp där du bor? Här har dom nyss öppnat och vilket sortiment på glutenfritt!! Till och med pizzaslice har dom. Ungefär som dom där panpizzorna. Har inte hunnit smaka...återkommer med "recention" :) Det fanns till och med pitabröd, så nästa gång det blir kebab här hemma blir det med pitabröd istället för tacoskal.
Ett snabbmatsställe där jag alltid kan äta (dvs det har inte hittills hänt att jag blivit dålig) är på MAX. Deras glutenfria bröd är riktigt gott. Inte alls lika torrt som på andra ställen.

Ha en underbar helg!
Kram!!

Skrevs september 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack för Dina uppmuntrande ord;) L

Skrevs september 2008

  Kristina    
Gammalt ämne men såg dina svar och undrar lite:
Kan du äta på MAX? När vi var på Max både i Lödde och Lund så sa de att de friterar ALLT i samma fritös. Inte som McD som har olika för pommes/annat. Så därför har vi konstant ratat MAX, vilket är synd på oss andra som tål gluten :-)
2. Pita - du skrev att ert Hemköp hade det i sortimentet. Nu finns det bara miniHemköp i närheten där jag bor, och de har inget vidare anti-glutensortiment. Du har inget bra recept på dylikt? Eller annat tips på de tröttsamma tacoskalen...


Skrevs februari 2009

  Nina    
Här i "stan" har jag fått veta att dom friterar "frittar" och annat i olika "bad". Dom är extremt noga när det är glutenfria beställningar. Har varit med om en gång för många år sedan att vi fick be dom göra om hela målet för dom rostade brödet i den där rosten dom använder. Det var dock inte här i "stan" utan i Borlänge. Är nog lite olika hur dom gör när dom friterar. Däremot äter jag ALDRIG mer från Korvgubben. Vet inte om dom finns söderöver. Var där med familjen och beställde en grillkorvsmeny med pommes. Och bad dom vara jättenoga med att inte blanda ihop och använda samma tång som till hamburgerbröden. Javisst, fick jag till svar. Det är inga problem, vi ska se till att det är helt glutenfritt....
När vi kom till kassan och skulle betala (korven var redan klar och väntade bara på pommesen.. ) så ser jag bakanför när pommesen åker upp ur "badet" hur det ligger en massa lökringar överst i. Hon tar korgen och stjälper upp allt på pommesbordet, rör om, saltar och tar ens bort lökringarna. Ena tjejen ska börja ta pommes till mina korvar men jag hinner säga: Alltså, pommesen är ju inte glutenfri längre!". Hon i kassan tittar på mig som om jag vore knäpp så jag fortsätter " Ni kan ju inte fritera lökringarna i samma bad som pommesen, hälla upp allt på samma "bord" och sen påstå att ni serverar glutenfri pommes.." Gissa vad jag får till svar!? Jo hon säger bara " Ja nog vet jag det!!".
Avbeställer min mat och åker därifrån till ett mycket bättre ställe!

Nu över till recept... Jag vet att jag har ett bra recept på pitabröd någonstans. Ska leta upp det så kan jag lägga in det sedan.
/ Nina

Skrevs februari 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta08 dagar
New TopicSymtomAgneta28 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade