Letar efter recept.

Annons...
Slippa annonser?

Letar efter recept.

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Letar efter recept.
Isabella Rosén    

Letar efter recept.


Hej, jag är en sextonårig tjej. För ett och ett halvt år sedan fick jag veta att jag hade en underfunktion på min sköldkörtel, en väldigt kraftig sådan(!). Vi har hållt på och kämpat med att hitta rätt dos för mig ett bra tag nu, vilket försvåras p.g.a. att jag inte bara har underfuntkion på sköldkörteln utan även en kronisk infektion (Hashimoto). Hashimoto kan ungefär beskrivas som reumatism på sköldkörteln, som sagt ungefär...
Jag och min mamma har provat allt för att få mig att funka, hitills har det inte gått så bra. Vi har provat att gå till t.ex. en homeopat (för mig, bortkastade pengar).
Men, igår träffade vi en näringsfysiolog som verkligen verkade kunna sin sak och visste exakt vad jag skulle göra eller inte göra. Hon sade att jag hade blockeringar på cellnivå och därför verkade inte medicinen (Levaxin), och för att kunna häva dessa blockeringar så skulle jag behöva göra ändrignar i min kost (för det första).
Så från och med nu kan jag inte äta något av de fyra sädesslagen (inget vetemjöl, inget gluten och dylikt), inga mjölkprodukter (och ingen laktos, vilket kommer självklart utan mjölkprodukter. Gäller även soja - och havremjölk)inget socker (alls! ingen honung, ingen torkad frukt inget sötningsmedel), inga konserveringsmedel/färgämnen (inga halvfabrikat!).
Så nu är mitt problem följande:
Finns det några recept på bröd (typ frukostbröd) och pizzadeg utan några av de ovanstående?

Om ni dessutom har några andra bra recept så skulle jag bli väldigt tacksam!

Letar efter recept.  skrevs oktober 2008

Annons   
Tanja Karlsson    
Nedan följer ett recept som en god vän till mig har klurat ihop för min dotters räkning som har det flesta tänkbara allergier. Inte så värst roligt men bättre än inget...

Tunnbröd:
800 g kokt skalpotatis
1 tsk salt
2 - 2 1/2 dl potatis- eller rismjöl
Skala potatisen och pressa den i en potatispress (eller riv den fint på rivjärn, huvudsaken är att du undviker större potatisklumpar). Arbeta ihop potatispresset med saltet och arbeta sedan in det mesta av mjölet. Exakt hur mycket mjöl som krävs varierar med vätskemängden i potatisen, men du ska få en deg som påminner om trolldeg i konsistensen. Forma degen till en rulle på ett väl mjölat bakbord.
Dela rullen i 8 delar. Kavla ut varje del till en rund kaka på ungefär 15 centimeters diameter.
Grädda kakorna i en medelhet torr stekpanna. När det bildas bruna fläckar på undersidan är det dags att vända lompen. Den puffar gärna upp lite under gräddningen, men det är bara att sticka hål på blåsorna med en gaffel. Låt lomperna svalna i en bakduk.


Skrevs oktober 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicIngen Celiaki,men tål inte gluten.N... nyChristina Mar...117 dagar
New TopicMajsprodukter nyAlexander07 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade