Laktosintolerans eller mjölkproteinallegi?

Annons...
Slippa annonser?

Laktosintolerans eller mjölkproteinallegi?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Laktosintolerans eller mjölkproteinallegi?
Gästkonto    

Laktosintolerans eller mjölkproteinallegi?


Jag är en 18 tjej som det senast månanderna har haft sympton som gradvis börjat bli värre t.ex. eksem i ansiktet, halsen, armenvecken och på händerna. Det händer ofta att jag får uppsväld mage och blir lite gasig. Har även den senaste tiden känt mig snuvig och slemmig i halsen Jag har läst lite om laktosintolrans och om mjölkproteinallergi men är osäker om jag har någon av dessa. Är osäker eftersom jag inte har några extrema reaktioner men jag vet att min kropp inte mår bra.

Har den senaste tiden kännt mig väldigt hängig och trött ofta i kombinantion av huvudvärk. Har även konstigt nogg gått upp i vikt trots mer träning och ändrade kostvanor med mer nyttigmat och mindre söttsaker, kan detta hänga ihop?

Vore jätte tacksam om jag kunde få svar.

Laktosintolerans eller mjölkproteinallegi?  skrevs oktober 2008

Annons   
stefan einarsson    
Hej!Jag är en man på 42 som fick veta om min mjölkproteinallergi för ca 7 år sedan.Jag uteslöt laktosintolerans genom att först inte äta mjölkprodukter alls på ca en vecka och sedan äta ganska mycket mjölkprodukter en måltid men åt först 2 st Lactrase tabletter dessa finns bla. på apoteket och dom kan bryta ner mjölksockret men inte proteinet.Jag blev dålig i allafall och kunde därför konstatera att det var proteinet som jag är känslig emot,jag gjorde givetvis om proceduren några ggr med samma resultat.Hoppas att detta kan hjälpa dej.Stefan

Skrevs november 2008

Helle    
Testa att under en period tex två veckor att äta HELT mjölkfritt, alltså mjölkproteinfritt. Efter ca två tre veckor för in laktosreducerade/laktosfria produkter. Blir du dålig då så vet du att det är mjölkproteinet. Men prata med en läkare! De kan vara rätt puckade och man brukar få tjata en del. Men tänk även på att det syns inte på alla blodprover om man är allergisk. Det syns inte ett smack på blodprover att jag är mjölkproteinallergiker men jag blir jättedålig av minsta gnutta mjölk! Jag blir tom dålig av den där pyttelilla mängden laktos som finns i mediciner och ändå syns ingenting på allergitester jag gör.

Skrevs november 2008

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade