öL...

öL...

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    öL...
  Gäst K
(Gästkonto)
   

öL...


Snälla Ni som kan om öl och är glutenintolleranta.. vilka öl kan man dricka.. Starköl tack!! Vet om Saxon men den finns ofta inte när man är ute i "svängen".. /Lars

öL...  skrevs december 2008

  Jessica    
Kolla http://www.slv.se/upload/dokument/risker/allergi/0510_WEBsorttillverkare.pdf
Där står det tydligt vilka öl vi kan dricka! Jag brukar hålla mig till Carlsberg och det har inte varit några problem =)
VARNING!!! Tänk på att alltid fråga när det gäller stor stark! Även om dom säljer det som carlsberg så är det inte alltid det.. Dubbelkolla och påpeka att du blir sjuk om dom ger dig fel öl.
Lycka till och SKÅL!


Skrevs december 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack Jessica. Jag ser ju kryssen till vänster.. de antar jag att man kan dricka.. men hur är det med kryssen i mitten, vågar man dricka? Hur många? Heiniken är inte med, är det någon som vet om den ölen? Lars

Skrevs december 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
hejsan,på systemets beställningssortiment finns 4 glutenfria öl,riedenberger ( gjort på hirs)och 3 öl från greens vars ale är mycket bra,deras dubbelbock är speciell lite vinös i smaken,pilsner är ok kan dock ej jämföras med en tjeckisk.

Angående att dricka öl som glutenintollerant är lite tudelat,enl livsmedelsverket är det ok att dricka vissa öl.
I övriga länder tex finland tyskland är helt förbjudet.
Jag som en riktig ölnörd innan jag fick min "dom" tog kontakt med nästan alla bryggerier i Sverige både stora och mikro och frågade om deras öl var glutenfritt.Samtliga svarade NEJ.
Ett bryggeri sa att dom hade ett öl var under gränsvärdet 20 ppm.
(sofiero)
Tänk på att även om 20ppm kan vara ok för en del och man häller i sig 10 öl så får man ju i sig 10 gånger så mycket gluten.
Finska celiakiförbundets rek ang "glutenfria" (Obs ej naturligt glutenfritt men undergränsvärdet) ölet saxon max
66 cl per dag.
Jag har hudceliaki så jag är mer känslig för gluten än en med vanlig celiaki.
Om någon av er springer på ett naturligt glutenfritt öl som är tipsa gärna.
Lycka till med öldrickandet

Skrevs december 2008

  Jessica    
Jag dricker från de två vänstra kolumnerna utan att bli dålig! Gissar att det är individuellt hur många man klarar.. Jag kan iaf dricka mig full på det *skrattar*!!
Jag är ganska känslig och måste absolut ha eget smör mm och blir sjuk om min lilla tös har en glutensmula kvar på fingret när hon ska in i min mun och känna på tänderna (eller vad det nu är hon försöker göra..)men har ännu inte blivit dålig av ölen i de kategorierna..
Har kontaktat flera av de brittiska bryggerierna då jag är galet förtjust i ale och bitter men de har inte en aning om vad gluten är =( Men utvecklingen av medvetenhet i england ökar för varje år och jag hoppas att kunskaper även sprids till bryggerierna så att vi iaf kan få svar, även om de kanske inte är positiva.

Lycka till och håll tråden levande =)

SKÅL!

Skrevs december 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack Jessica! Känns jättebra att veta att jag antagligen kan dricka av de två första kollumberna..friskt skålat hälften vunnit...(ler)Jag har även tålt Heiniken..ifall du vill prova den..Riktigt god../Lars

Skrevs december 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
Tack även till "gästkonto" för upplysningarna!/Lars igen...

Skrevs december 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
bolaget har fått in ett glutenfritt öl "st Peters glufree" ett ok sommaröl friskt och fruktigt.
Ett annat sätt att få ett bättre öl är att köpa Greens herald (beställningssortimentet" och koka ett eget humleextrakt på ett amerikanskt humletyp Simcoe.Finns att köpa i pelletsform.Lägg i hälften i 2,5 l kokande vatten efter 30 min 25% och sista minuten resten.Bara att sila ,häll upp i petflaskor,förvara svalt,3-5 cl per flaska.Blir riktigt gott.
Lycka till


Skrevs maj 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
oops, missade mängden humle,100g pellets från start.Inte ett ton,
hehe


Skrevs maj 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Min pojkvän har gått efter listan som är länkad, och han dricker falcon bayerskt (hans favorit, hade kan inte kunnat dricka den hade han gått under =P ) men även mariestad om vi äter ute. Hans värden har aldrig varit konstiga när han tagit prover, så jag antar att det är okey ;) Även druckit singha om man ätit på asiatiska ställen. Men gå efter listan så borde det gå bra (dock är han inte en sån som själv märker om han blir sjuk, men som sagt, värdena är alltid okey)

Skrevs augusti 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer28 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade