Celiaki+laktos intollerans?

Annons...
Slippa annonser?

Celiaki+laktos intollerans?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Celiaki+laktos intollerans?
Birgitta Moberg    

Celiaki+laktos intollerans?


Har någon erfarenhet från detta?Dottern är 6 år och har nu i en vecka klagat på ont i magen(mitt i)efter mat/fika/glass.Vi börjar fundera på laktos och eftersom hon redan är gluten intollerant(extremt superkänslig) så verkar det som om det är rel.vanligt med denna kombination.Hon får ont ganska på en gång efter det hon ätit.Är gasig och verkar vara hård i magen(sitter väldigt länge innan det "händer" något).Råd.tips,nån????

Celiaki+laktos intollerans?  skrevs januari 2009

Annons   
Catarina Lindberg    
Hej! min dotter har celiaki och är även laktosintolerant. Hennes allergiläkare sa att det är vanligt att de reagerar på laktos då tarmluddet är skadat av celiakin. Det kan försvinna när de har ätit glutenfritt ett tag och tarmen har hunnit läka,men min dotter har ätit glutenfritt i flera år ändå reagerar hon på laktosen. Nu tycker inte jag det är något problem då det finns så mycket laktosfritt i butikerna. Hon är även hård i magen och kan sitta i timmar på toa ibland, sen kan hon vara väldigt lös i magen i omgångar också.

Skrevs januari 2009

Gästkonto    
Hej!

Min dotter är också glutenallergiker.Hennes hälsa blev inte helt bra förrän vi tog bort alla mjölkprodukter alltså inte bara laktosen. I dag är det ju inte svårt med alla underbara havreprodukter samt soja.
Sedan vill jag bara säga att helt bra blev hon först när vi uteslöt äggen också. Kan tyckas jobbigt men det är underbart att se hur frisk och kry hon är i dag.
Men det behöver ju inte betyda att ditt barn har samma, men jag kände att jag ville ändå delge dig mina erfarenheter.
Kram och lycka till i allergidjungeln

Skrevs januari 2009

Gästkonto    
Hej! Prova attta bort mjölken helt från kostenn ett tag (ca 3 veckor). Prova sen lite i taget. Hårda ostar är laktosfria (lagrat mer än 4 mån.) glöm inte det!
Undvik även mat som kan ge ont i magen med gaser, ex.lök, äpplen, bönor, alla typer avkål, broccoli, paprikor, päron, etc. Ge mild mat, gärna kokt. Inte så fetoch sockrad mat. Bästa drycken är vatten. Det viktigaste i nu läget är att inte vara så "oroliga" och visa myckjet inför er dotter då hon kan "köra" på det ochfå som hon vill. Barn kan ju få "ont i magen" för ingenting...
Det finns idag ganska många gluten och laktosfria produkter utei handeln. Även internet är ett bra hjälpmedel, med recept osv. /Chriss


Skrevs januari 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade