Ammar allergibarn

Ammar allergibarn

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Ammar allergibarn
  johanna    

Ammar allergibarn


Hej,
Har en son på 4 månader som är allergisk mot mjölk, ägg och fisk enligt pricktest. Han har reagerat med eksem och mycket kräkningar. Jag helammar och har uteslutit detta ur kosten sedan två veckor, men problemen kvarstår. Mina frågor:
1) Varje gång jag ammar blir hans utslag blossande röda - reagerar eksemen så av ansträngningen (är det normalt?), eller är det en allergisk reaktion.
2) Någon som har erfarenhet av hur snabbt besvären brukar försvinna?
3) Funderar på att utesluta mer födoämnen ur min kost, i vilken ände ska man börja, någon som har efrarenhet?Ammar allergibarn  skrevs januari 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Hejsan!
Jag har en dotter som nu är tre år som reagerade väldigt starkt på ägg och mjölk när jag ammade henne, det dör upp när hon var ca 1,5 mån. Vad jag kan komma ihåg så tog det ett tag innan ala eksem försvann. Vi smorde in hela henne från topp till tå varje dag med Mildison (en mild kortisonkräm som vi fick på recept - finns att köpa utan recept men i pyttetuber). Hur länge vi fick hålla på är svårt att säga eftersom vår dotter även reagerade på kontakt av ägg, dvs om jag tagit i en sockerkaka så var jag tvungen att tvätta mig om händerna innan jag tog i henne annars fick hon utslag. Det är tyvärr ofta svårt för omgivningen att vänja sig vid så det blev lite prickar...

Du funderade på om utslagen kan bli värre för att det är jobbigt att äta, ja kanske men det är snarare värme som gör dem rödare. Har du märkt om de blir värre när ni badar? Det är ju lite varmt att ligga intill mamma och äta så det kan ju vara en anledning. Tyvärr så vet jag att när min dotter får i sig ngt med mjölk så tar det inte många minuter innan hon blir röd runt munnen, så ja det kanske är ännu ngn allergi.

Att utesluta mat på måfå är hopplöst, du måste ju äta ngt :) Mitt tips till dig är att antingen åka till läkaren och be dem testa fler allergier eller tyvärr att ge upp amningen och ge mjölkersättning istället. Det är mycket eklare sedan när man intoducerar smakportioner att ta ett födoämne i taget och på så sätt få fram ev allergier. Jag vet att det kan kännas trist att sluta amma men i en sådan här situation kan det vara bättre att sluta eftersom ditt barn troligtvis kommer må bättre (inga utslag) och du slipper känna denna matångest och kan njuta av din lilla sötnos.

Lycka till!!
/Anna-Carin

Skrevs januari 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
känner till detta problem. vår son reagerade varje gång jag ammade. läkaren sade att jag måste lägga ned ammningen helt pga ev tålde ej sonen ens bröstmjölk. han (nu 4 år) är jätteallergisk mot mjölkprotein fortfarande, fick en anafylaktiskreaktion före jul.

Skrevs januari 2009

  Rose-Marie    
Hej där!

Vad härligt att du ammar! Jag har ammat två allergiska barn. Min lilla flicka som fyller 4 år nu i april, ammade jag tills hon var 8 månader.

Hon var/är allergisk mot mjölk, de fyra sädesslagen, ägg, soja- och ärtprotein. Det gick bra, även om kosten inte var så varierande! ;)

Hon reagerade också med blossande, kliande röda utslag över hela kroppen, som gav med sig. Det tar ju en stund för kroppen att läka...
Även om det kanske är nåt mer som ditt barn inte tål, så tycker jag nog att du ska rådfråga med läkaren först...

Lycka till!

Rose-MarieSkrevs februari 2009

  Tanja    
Jag helammade min "multi-allergiska" dotter i 6 månader och delammade tills hon var 8 månader. Och åt tillslut bara potatis och nötkött för att hon inte skulle må allt för dåligt. Jag önskar att jag hade börjat med ersättning (Nutramigen/Profylac, i vårt fall Neocate) tidigare eftersom det dels är lättare att introducera den typen av ersättning till yngre barn och dels för att både jag och min dotter hade mått bättre av det. Det tär oerhört på psyket att inte kunna äta varierad kost och inte veta exakt VAD barnet mår dåligt av. Med ersättning i grunden och ett barn som mår bra är det mycket lättare att få fram vilka allergier barnet har genom att försiktigt introdecera mat enligt schema. Det här är bara min erfarenhet/åsikt... Lycka till!

Skrevs februari 2009

  donald    
har du prövat på olika dieter. en mkt bra metod för oss varit att påbörja dagen med dds+ som e mjölksyrebakterier. på tom mage varje morgon me lite vatten. främjar spjälkningen av maten. undvik kaffe, mjölk,kolsyredrycker å allt som normalt belastar kroppen

Skrevs maj 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfria bröd nyerika tornqvist42 dagar
New TopicPolenBerit010 dagar
New TopicOmvandlingstabellLCHF-arkivet111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade