Hjälp! Behöver råd.

Annons...
Slippa annonser?

Hjälp! Behöver råd.

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Hjälp! Behöver råd.
  Camilla    

Hjälp! Behöver råd.


Vår son snart 2,5 år har fått allergi. Efter många, långa månader av utslag, diarre och magont + besök hos läkare där vi först fick veta att han varken har gluten eller laktos efter blodprov. De vägrade testa mjölkprotein fast jag (mamman) har det. Vi höll honom mjölkfri i 3v och han fick ingen reaktion när vi gav honom mjölkprodukt igen. Efter egna observationer hittade vi den stora boven nämligen morot. Han får kraftiga utslag, river mot halsen och säger att det kliar, världens diarre om han äter kokt eller rå morot. Efter att vi lämnade bort all morot (även betakaroten) så har han blivit bättre. Han har fått eksem på hela kroppen efter det som försvann efter några dagar. Vi har ingen aning om vad det berodde på. Vi har nu varit hos en allergiläkare som plötsligt säger att han har laktos till 50%. Hur kan den 1:a läkaren ha missat det? Denna allergiläkare säger att man inte kan testa morötter och andra födoämnen genom blodprov. Stämmer det? Är det någon som vet vilka andra grönsaker och frukter som hör ihop med morot? Läkaren sa även att det är stor risk att han får pollenallergi till våren. Har någon erfarenhet av detta?
Tacksam för svar.

Hjälp! Behöver råd.  skrevs februari 2009

  Helle    
Alla allergier syns inte på allergitester. Själv är jag mjölkproteinallergi men det enda sättet för att få det att synas på något slags test är provokation. De har tagit massor med blodprover på mig och det syns inte ett smack. Äter mjölk-blir sjuk. Det kan tydligen variera också att ena provet kan det synas men inte det andra (min kompis gjorde allergitester mot gluten, laktos m.m. men eftersom hon hade uteslutit det ur sin kost så länge så syntes det inget på proverna men åt hon sådant blev hon sjuk)

Jag tål inte röda, orangea, rosa, lila saker man äter och dricker så bra heller och det har läkare även sagt till mig att det inte går att testa sig emot utan man får prova sig fram vad man tål och inte tål sa han. Och jag pratade med en av sveriges bästa allergiläkare.

Skrevs februari 2009

  Rose-Marie    
Hej!

Min kille på 9 år reagerar mot äpple som är en korsreaktion för Björkpollen.
Det är antagligen det som din läkare menar med att ditt barn kommer att reagera mot pollen.
Det kan uppkomma korsreaktion mellan t ex morot och Gråbo för att de ämnen som de har i sig liknar varandra.

Skickar med en länk:

http://www.phadia.se/dia_templates/Page____2291.aspx

Lycka till!

Skrevs mars 2009

  Camilla    
Tack för era svar. Efter detta blev allt ännu värre och till sist reagerade han på alla frukter och grönsaker så vi "började om" och introducerade en sak i taget. Nu har det visat sig att han tål alla frukter och grönsaker även morot som han fick så kraftiga reaktioner mot! Det var säkert mixtrandet med mjölken som var boven för nu får han laktosfri kost och det mår han bra av. Så skönt att han kan äta allt igen. Laktosfritt känns enkelt hemma hos oss eftersom jag har både mjölkprotein och köttallergi. Han har ju laktos till 50% och kan tom äta en vanlig glass ibland utan problem.

Skrevs juni 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade