Glutenfritt i England

Glutenfritt i England

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glutenfritt i England
  Gunilla    

Glutenfritt i England


Är det någon på forumet som känner till hur det är i England? Min son skall dit och bo till våren så vi undrar om sortiment, priser och lätt/svårt att få tag i mm?

Glutenfritt i England  skrevs mars 2009

  Helle    
Ni kan ju testa att skriva till den engelska versionen av Svenska celiakiförbundet. Länk ska finnas någonstans inne på celiaki.se Jag provade innan vi åkte på semester men jag frågade efter mjölkfritt och de verkade vara helt inriktade på gluten så jag fick inget svar.

Skrevs mars 2009

  Jessica    
Hej!
Butikskedjorna TESCO och Waitrose har ett mycket bra sortiment av glutenfria varor =) Det finns pasta, mjöl, bröd, kakmixer, snax, godis, flingor, musli, kakor, pizzabottnar, bakhjälpmedel som Xantangum och en del annat.
I kyldisken finns det korv som är glutenfri, den ser nästa exakt ut som de vanliga men läser man noga så står det Glutenfree på förpackningen. Bröd är nog det jag tycker är lurigast att få tag på gott i England men man kan ju baka ;)

Skall han bo i närheten av London kan jag rekommendera ett besök till Wholefoods som har ett otroligt bra sotriment! Där kan man även köpa färsk hemmagjord korv över disk och ALLA(ca 40 olika sorter) är glutenfria!!!!

Hör gärna av dig om du har några frågor!

Hälsningar
JessicaSkrevs mars 2009

  Gunilla    
Tack snälla för utförligt svar. Att baka tror jag inte är aktuellt för min 20-årige son och hans kompis. ;) Men vad jag förstår är det inte helt omöjligt att leva som glutenintollerant i England. Sen kan man ju skicka ner bröd, tex sempers baugetter som han gillar. Snällt att han kan höra av sig om han har frågor. Toppen! Kram Nilla

Skrevs mars 2009

  Jessica    
Han och/eller du får gärna maila mig om ni har fler frågor eller funderingar.

Kram kram

[email protected]

Skrevs mars 2009

  Gunilla    
Tack igen Jessica, jag har vidarebefodrat din mailadress till sonen. Han skall ju till Brighton så det är ju en bit till London men helt överkomligt för en dagstrip. :)

Skrevs mars 2009

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicMjölkprotein i fritös nyC020,8 timmar
New TopicHur baka med majsmjöl eller rismj&#... nyErica Persson101 dagar
New TopicMjölkallergi nyAgneta01 dagar
New TopicAllergiAgneta011 dagar
New TopicSymtomAgneta212 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade