Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av | Hårda bullar | |
Malin | Hårda bullarJag har precis börjat baka glutenfritt och tycker det är vansinnigt svårt. Oftast jäser degen fint, men när jag har satt in bullarna/brödet i ugnen så avstannar bakningsprocessen. Brödet/bullarna blir sedan mkt hårda. Vad ska jag göra? Hårda bullar skrevs mars 2009 |
|
Nina | Jag brukar använda mer jäst än vanligt. Sen tror jag att du kanske har för mycket "mjöl". Använder du fiberhusk? Det hjälper till en hel del med. Sen ska ju degen vara rätt kladdig när man håller på med den. Man får mjöla bakbord, händer och kavel. Lycka till! Skrevs mars 2009 | |
Gäst K (Gästkonto) | Hej! Jag vill tipsa dig om boken "Baka glutenfritt matbröd, kakor och tårtor" av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson. Där i finns bla. ett bra recept på kanelbullar. Lycka till! Skrevs mars 2009 |